Široki Brijeg u drugom pretkolu Konferencijske lige čeka AEL

Ako prođu dalje

Široki Brijeg u drugom pretkolu Konferencijske lige čeka AEL

Endin Čaušević

Danas je održan žrijeb drugog pretkola Konferencijske lige u Nyonu.

Bosna i Hercegovina će u prvom pretkolu novog UEFA-inog takmičenja imati tri predstavnika, a to su Sarajevo, Velež i Široki Brijeg.

Bh. klubovi su jučer saznali protivnike u mečevima prvog pretkola, a danas je održan žrijeb za narednu rundu ovog takmičenja, te su Sarajevo, Velež i Široki saznali protivnike ako se plasiraju dalje.

Široki Brijeg je na današnjem izvlačenju bio smješten u Grupu 2 i nije imao ulogu nositelja ukoliko se plasiraju u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Klub s Pecare mogao je igrati protiv ekipa: AEL Limassol (Kipar), Sivasspor (Turska), Sochi (Rusija), Astana (Kazahstan), Maccabi Tel-Aviv (Izrael), a na kraju žrijeb je odlučio da će igrati protiv AEL-a, naravno ako se plasiraju dalje. Prva utakmica će se igrati na Kipru.

Podsjećamo, Široki Brijeg u prvom pretkolu igra protiv Vllzanije iz Albanije, a prva utakmica će se igrati na Pecari.

Mečevi drugog pretkola Konferencijske lige igraju se 22. i 29. jula ove godine, dok su utakmice prvog pretkola na rasporedu su 8. i 15. jula.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Široki Brijeg je izborio plasman u Evropu nakon što su u minuloj sezoni završili na četvrtoj poziciji Premijer lige.

Široki je imao isti broj bodova kao Zrinjski, ali su zbog boljeg međusobnog duela završili ispred Plemića i na kraju uspjeli da se plasiraju u kvalifikacije za Konferenciju ligu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Sretno Široki!
3 1
Jadnimi
Težak protivnik, ali samo hrabro
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi