Sve je spremno za spektakl

Kada su vidjeli sastav Francuske, Mađari su poželjeli da ne izađu na teren danas

S. Grebović

U prvoj utakmici današnjeg programa od 15 sati snage će u Budimpešti odmjeriti Francuzi i Mađari.

Oko sat vremena ostalo je do početka ovog susreta, a selektori oba tima otkrili su početne sastave za ovaj meč.

Za Mađarsku nastupaju: Gulasci, Botka, Szalai, Fiola, Kleinheisler, Nagy, Nego, Orban, Sallai, Schafer, Szalai.

Sa druge strane, Didier Deschamps se odlučio za sljedećih 11: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Digne, Rabiot, Kante, Pogba, Griezmann, Benzema, Mbappe.

Vjerujemo kako Mađarima nije bilo svjedno kada su vidjeli početni sastav svog rivala, koji je izašao sa najjačim čime raspolaže, a imaju i prava na to.

Domaća selekcija nema šta da izgubi. Oni su u prvom kolu doživjeli poraz od Portugala sa 3:0, ali svako ko je gledao tu utakmicu zna da ovaj rezultat nije bio pravo mjerilo snaga. 

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Francuzi su u prvom kolu igrali protiv još jedne domaće selekcije i to Njemačke kojoj su u Minhenu nanijeli minimalan poraz (1:0).

Susret Mađarska-Francuska počinje od 15 sati, a pravdu na ovom duelu dijelit će engleski arbitar Michael Oliver.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.