Slučaj Pavard: UEFA istražuje potez Francuza

Da li je trebao nastaviti da igra?

Slučaj Pavard: UEFA istražuje potez Francuza

E. Škorić

Francuska je u utorak navečer pobijedila Njemačku s 1:0 u derbiju prvog krupa grupne faze Evropskog prvenstva.

Tokom spomenutog meča je defanzivac Francuske Benjamin Pavaard nakon duela sa Robinom Gosensom u 59. minuti pao na teren i udario glavom.

Nakon meča je kazao kako je bio nokautiran 10-15 sekundi, ali da se onda osjećao bolje.

Sada Udruženje profesionalnih nogometaša i UEFA dovode u pitanje odluku doktora francuske reprezentacije da Pavard unatoč žestokom udarcu u glavu nastavi utakmicu.

Doktori svih reprezentacija i selektori svih ekipa na Evropskom prvenstvu su uoči takmičenja potpisali UEFA Povelju o potresu mozga u kojoj se navodi da će "ako se sumnja da je naš igrač doživio potres mozga, on odmah biti izveden sa terena, na utakmici ili treningu".

Francuzi su odbili Pavarda izvesti iz igre, pa je UEFA sada saopštila kako njen medicinski tim istražuje da li je odluka da se Pavard zadrži na terenu ispravna ili je ipak bila rizična.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Iz reprezentacije Francuske tvrde da Pavard ni u jednom trenutku nije ostao bez svijesti i da je najnormalnije mogao da nastavi utakmicu. Igrač je danas ručao zajedno sa saigračima i poajvit će se na treningu.

Francuskoj nakon pobjede nad Njemačkom slijede dueli s Mađarskom i Portugalom u tzv. grupi smrti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi