Coman napustio reprezentaciju Francuske: "Poduzete su sve mjere"

Prisustvovat će rođenju djeteta

Coman napustio reprezentaciju Francuske: "Poduzete su sve mjere"

E. Škorić

Kako je objavio francuski nogometni savez (FFF), Kingsley Coman dobio je dozvolu da napusti reprezentaciju.

Francuski nacionalni tim je trenutno u trening centru u Clairefontaine blizu Pariza, gdje se priprema za sljedeće utakmice na Evropskom prvenstvu.

U prvoj utakmici turnira Francuzi su u Minhenu savladali Njemačku s 1:0 i to nakon autogola Matsa Hummelsa. Tim Didiera Deschampsa u subotu će se u Budimpešti suprotstaviti Mađarskoj.

Ovaj meč propustit će Coman, krilni francuski nogometaš koji je dobio dozvolu Deschampsa i FFF-a da prisustvuje porodu svoje supruge. Ova odluka donesena je u dogovoru s UEFA-om jer su igrači vezani strogim sanitarnim protokolom.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Nakon konzultacija s UEFA-om i njenim odjelom za COVID, Didier Deschamps i Savez ovlastili su Kingsleyja Comana da se pridruži svom partneru i sudjeluje u rođenju njegovog djeteta. Poduzete su sve mjere opreza, posebno u pogledu zdravlja", objavio je FFF.

Coman je na EURO stigao kao prvak Njemačke s Bayernom, a prošle sezone je odigrao ukupno 39 mečeva, dao je osam golova i pritom upisao 15 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi