Jose planira dovesti Ramosa

Hoće li "učitelj" imati utjecaj na odluku Sergija Ramosa? Telefonski razgovor je već obavljen

E. Škorić

Prije nekoliko dana Sergio Ramos je i zvanično objavio da više nije član Real Madrida, pa je iskusni štoper u potrazi za novim klubom.

Tridesetpetogodišnjak je napustio Real Madrid nakon 16 godina i do sada je bio povezan s pola Evrope, uključujući i klubove iz Serije A. Osim Milana, njemu se nadjau i u Rimu, konkretno čelnici Rome.

Kako je objavio Calciomercato.com, Jose Mourinho je navodno razgovarao sa svojim bivšim igračem i nagovara ga na dolazak u Romu, mada je pitanje može li Vučica ispuniti zahtjeve koje ima španski defanzivac.

PSG, Manchester United i City su klubovi koji imaju daleko veće financijske mogućnosti, ali Mourinho se uzda u dobre konekcije s Ramosom, koji tek treba da donese odluku u nastavaku karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mourinho se nada da će uvjeriti svog bivšeg učenika da preseli u italijansku prijestolnicu, svjestan ipak da bi Ramos morao da popusti u svojim zahtjevima.

Osim toga, Roma ne igra Ligu prvaka i sigurno da je i to jedna od prepreka za Ramosa, koji je s Realom osvojio četiri puta Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.