Procurila lista od 13 nepoželjnih u Romi, uopše neće ići na pripreme!

Jasan stav čelnika Vučice

Procurila lista od 13 nepoželjnih u Romi, uopše neće ići na pripreme!

A. Čaušević
Teme:

Pune ruke posla očekuju Josea Mourinha kada preuzme Romu na startu priprema sredinom jula. 

U međuvremenu i direktor Tiago Pinto muku mući s izlaznim transferima i nikako ne uspjeva da se riješi igrača koji su višak.

Radi se o listi od 13 igrača koji su prošle sezone bili na posudbi ili se na njih jednostavno više ne računa te se za njih mora pronaći rješenje kako da napuste ekipu.

Tiako Pinto im je već dao do znanja da ukoliko odbiju neku novu destanciju koja im se ponudi da će ostati u kampu Trigorija te da uopšte neće ići na pripreme.

Corriere dello Sport navodi da je Portugalac već sve objasnio "otpisanim" fudbalerima s porukom da ih čekaju individualni treninzi s kondicionim trenerom.

Lista otpisanih igrača izgleda ovako: Robin Olsen(golman), Federico Fazio, Wiliam Bianda (odbrana), Davide Santon, Alessandro Florenzi, D'evidente Bouah (bekovi), Javier Pastore, Steven Nzonzi, Ante Ćorić, Alessio Riccardi (vezni red), Cengiz Under, Justin Kluivert i Mirko Antonucci(napad).

Oglasi

Kako sada stavi stoje i Mourinho je "aminovao" odlaske ovih fudbalera koji ruku na srce u prošlosti nisu ostavili neki utisak u dresu Rome, jedini izuzetak su Florenzi i Under.

Kada je u pitanju Edin Džeko, kapiten bh. reprezentacije je prema trenutnom stanju stvari puno bliži ostanku nego odlasku iz Rima.

Dijamant se posljednjih dana dovodi u vezu s odlaskom u Milan i Juventus, a navodno Džeku zainteresirani i turski fudbalski velikani Fenerbahče i Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, u prošloj sezoni u Seriji A je Džeko odigrao 27 utakmica, postigao je sedam pogodaka kojima je dodao četiri asistencije.

Inače, Roma je prošle sezone završila tek sedma te će u novoj sezoni igrati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu za razliku od prošlih kada je nastupala u Ligi prvaka ili Europa ligi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_Delic_22
Koji glupani tjeraju Florenzija
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi