Je li Ramos dobio "nož u leđa" od najbližeg?

Bivši agent dodao ulje na vatru

Je li Ramos dobio "nož u leđa" od najbližeg?

A. Čaušević

Desetak sekundi je bilo dovoljno da Sergio Ramos zaplače na oproštajnoj press-koferenciji od Real Madrida, kluba u kojem je proveo 16 godina. 

Za Ramosa koji se nalazi u jeseni karijere počinje novi život, još uvijek nema ideju gdje nastaviti karijeru jer se nadao da će sve biti dogovoreno s Real Madridom.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama ne može bez kontroverzi. I sam defanzivac je ostao izneđen načinom na koji se sve završilo.

"Moram reći da nije bilo finansijskih problema. Želio sam dvije godine ugovora i mir za mene i moju porodicu. Prihvatio sam ponudu za jednu godinu, ali su mi rekli da to više nije moguće, da je istekla i nisam saznao zašto", rekao je Ramos.

Ako je slutiti prema izjavi menadžera Pedra Brava, čovjeka koji je doveo Ramosa u Real 2005. godine, ne odbija se mogućnost da je legendu Los Blancosa izdao vlastiti brat.

Oglasi

Strategija koju su imali Ramos i njegov brat te ujednom menadžer Rene se našla na meti kritika i pokazala se kao potpuni promašaj jer je izazvala kontra efekat.

"Onaj ko je doveo Ramosa u Real prije 16 godina nikad ne bi dopustio da ode na način na koji je to uradio. S toliko tenzije, pregovora, ucjena, curenja informacija... Već samo razgovori i profesionalizam. Real Madrid se ne ignoriše", napisao je Bravo na Twitteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pregovori između Reala i Ramosa su trajali mjesecima, konstantno su se pojavljivale nove informacije. Fudbaler je kontanstno oklijevao, a klub je čekao i čekao. Na kraju je Florentino Perez odlučio da presječe pa legendarni štoper mora tražiti novi klub.

Za Kraljeve Ramos je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi