Edin Džeko će ostati samo pusta želja navijača i čelnika Fenerbahčea

Ništa od transfera

Edin Džeko će ostati samo pusta želja navijača i čelnika Fenerbahčea

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko našao se danas na naslovnici turskog lista Sozcu, koji je ekskluzivno najavio kako je postignut dogovor Fenerbahčea i napadača Rome, te kako će naredne sedmice naš napadač potpisati ugovor s turskim velikanom.

Sozcu je u javnost plasirao "bombu", navodeći da su Edin i predsjednik Fenera sve dogovorili i da će za nekoliko dana on i zvanično postati stanovnik Istanbula, odnosno igrač turskog velikana Fenerbahčea.

Corriere dello Sport je kontaktirao Edina i njegove agente, te je objavio demant. Navodno, nema nikakvog dogovora, a navodi se da čak nije bilo niti pregovora između dvije strane.

Tridesetpetogodišnji napadač je u Romi od 2016. godine, a njegov trenutni ugovor treba isteći u ljeto 2022. godine.

Edin je prošlog ljeta bio na rubu transfera u Inter, zatim i Juventus, ali je na kraju ostao u Romi. Postigao je 13 golova prošle sezone, a vidjet ćemo da li će i naredne biti na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije pozant stav Josea Mourinha, ali čini se da je Portugalac spreman koristiti Džeku u narednoj sezoni i inzistirat će na njegovom ostanku.

Osim turskih velikana, za Edina se posljendjih dana zanimao i Milan, koji pokušava da pronađe centarfora. Želja je Olivier Giroud, a Edin se smatra drugom opcijom ukoliko Rossoneri ne uspiju dogovoriti transfer Francuza iz Londona.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Dajte ljudi umorište više sa ovim hoće preć neće preć.Čisti amaterizam od novinarstva.
8 0
Krosteutegurovic
Pa što onda pišete ne provjerene stvari, jer skoro ste pisali da je to gotova stvar, vi izgleda baš objavljivate što žene pričaju u brijačnici. Sramota
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi