Novo pojačanje Barcelone

Preziva se Depay i to ne podnosi: Zašto sjajni Nizozemac prezire vlastito prezime?

A. Čaušević

Memphis Depay se nalazio u grupi slobodnih igrača sve do subote kada je zvanično postao novi fudbaler Barcelone. 

Dosta dugo su trajali pregovori Nizozemca i ponosa Katalonije, a na kraju je ipak dogovorena dvogodišnja saradnja što je ozvaničeno ovog vikenda.

Depay je jedan od rijetkih igrača koji na dresu ne igra s prezimenom, već iznad broja piše njegovo ime. Tu odluku je donio još prije desetak godina.

Razlog za to je njegov otac Dennis Depay kojeg Memphis ne podnosi i jednostavno ne želi da se dovodi u bilu kakvu vezu s tom osobom.

Nizozemski fudbaler je sin oca iz Gane te majke iz Nizozemske. Otac ga je ostavio kada je imao svega četiri godine što je izazvalo veliku ogorčenost kod Memphisa i neku vrstu neprijateljstva prema roditelju.

"Nikad mu neću oprostiti", u prošlosti je nekoliko puta naglasio odlični ofanzivac koji je do sada igrao za PSV, Manchester United i Lyon.

"Pokušao je nekoliko puta da me kontaktira, ali ta veza je nepopravljiva. Nemam nikakav odnos s njim ili njegovom porodicom, tako će i ostati."

Za sve što je uspio u karijeri Depay je najviše zahvalan svojoj majci Cori Schensemi. Posebno je zahvalan djecu i baki s majčine strane koji su se pobrinuli da popune prazninu kada ga je otac ostavio.

"Dao mi je dosta snage i brinuo se o meni. Uvijek ću ga čuvati u svom srcu", kazao je novi fudbaler Barcelone o djedu koji je prominuo kada je Depay imao 15 godina.

Intersantno je da Depay vrlo često slavi golove tako što stavi prste u uši. To je počeo raditi od 2017. godine kada je iz Manchester Uniteda prešao u Lyon.

S tom proslavom golova počeo je 2017. godine kada je iz Manchester Uniteda stigao iz Lyona.

"To je način da kažem drugima kako sam u svom svijetu. Nije da ne slušam šta drugi ljudi govore, ali ako nešto neko kaže zanimljivo i pametno, prvi ću slušati. Ponekad mi daju puno informacija, govore mi da moram da uradim ovo ili ono, što može da blokira moj um i tijelo i to mi može samo naškoditi. Želim da je moj um slobodan", ispričao je Depay.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Depay trenutno pruža dobre igre na Evropskom prvenstvu s reprezentacijom Nizozemske, s kojom će u ponedjeljak igrati posljednji meč grupne faze protiv Sjeverne Makedonije.U prva dva kola Nizozemska je slavila protiv Ukrajine i Austrije te tako osigurala plasman u osminu finala Eura.

Nakon što se okonča Euro, Depay će letjeti za Barcelonu i čeka ga jedno novo nogometno iskustvo i sasvim sigurno novi izazovi. Kao dječak je navijao za Barcelonu i najzad će mu se snovi ostvariti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.