Griezmann ima s Barcom još tri godine ugovora, ali je već otkrio narednu destinaciju

Francuski napadač odlučio

Griezmann ima s Barcom još tri godine ugovora, ali je već otkrio narednu destinaciju

A. Čaušević

Antoine Griezmann je odlučio gdje provesti posljednje godine svoje karijere. 

Griezmann je prošle godine kazao kako mu je igranje u SAD-u jedan od ciljeva, a sada je kazao da će to pokušati kada mu istekne ugovor s Barcelonom.

Sjajni francuski napadač je ugovorom za Barcelonu vezan još tri godine, a kada mu istekne mandat na Nou Campu otisnut će se preko bare.

U razgovoru za Le Figaro novinari su pitali Griezmanna da li još uvijek smatra da je oldzaka u MLS sa 32 ili 33 godine i dalje ispravan potez.

"Imam još tri godine ugovora. Trebam opratiti pažnju na moje tijelo jer se u bilo kojem trenutku može promijeniti", kazao je 30-godišnjak te nastavio:

"Moj ugovor s Barcelonom ističe u junu 2024. godine i nakon toga će biti pravo vrijeme da se ode u SAD. Volim tu zemlju, volim kulturu, NBA i želja za advanturama me privlaći. I moja porodica tamo želi otići."

Oglasi

"Želim tamo završiti karijeru, ali i biti dovoljno dobar na terenu da osvojim MLS, a ne da dođem u trenutku kada nemam ništa ponduti. To ne bi imalo smisla", rekao je on.

Griezmann je prošlu sezonu završio kao drugi strijelac Barcelone sa 13 golova u La Ligi, međutim bivši napadač Atletica i Real Sociedada nikako ne uspjeva da opravda silan uložen novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zabio je Francuz i dva gola u Ligi prvaka te tri u Kupu kralja, uključujući i jedan pogodak u finalu protiv Athletic Bilbao kada je bilo 4:0.

Griezmann je istovremeno i standardni član Trikolora, a neizostavan je u prvoj postavi ekipe Didiera Deschampsa te je jedna od najvećih uzdanica aktuelnog prvaka svijeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi