Dok svi uživaju u spektaklu Portugal - Njemačka, Barcelona predstavila veliko pojačanje!

Depay potpisao

Dok svi uživaju u spektaklu Portugal - Njemačka, Barcelona predstavila veliko pojačanje!

E. Škorić

Nakon Sergija Aguera i Erica Garcije, Nizozemac je novo besplatno pojačanje Barcelone ovog ljeta.

Barcelona je objavila kako je Memphis Depay i zvanično potpisao. Kako se i najavljivalo, nizozemski reprezentativac stigao je iz Lyona u besplatnom transferu.

Katalonci su ovu vijest objavili maločas, u toku utakmice Njemačka - Portugal koja se upravo igra u Minhenu i koja je bila pravi spektakl u prvih 45 minuta.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac je prethodne četiri i po godine igrao za Lyon, gdje je pružao zaista odlične partije. Odigrao je Depay ukupno 178 utakmica za Lavove i postigao je 76 pogodaka.

Ranije je u karijeri nastupao za Manchester United, gdje se nije proslavio, a slavu je stekao u dresu PSV Eindhovena. Iza Depayja je zaista odlična sezone u Lyonu u kojoj je u 40 odigranih utakmica ostvario učinak od 22 gola i 12 asistencija.

Depay je bio želja Ronalda Koemana i ljetos, ali transfer tada nije bio moguć. Očekuje se da ovog ljeta dođe još nekoliko bitnih igrača, ali navijači prije svega žele da najzad odahnu i da klub saopšti kako Lionel Messi ostaje na Camp Nouu i naredne sezone.

Do sada su osim Depayja zvanično za Barcu potpisali Sergio Aguero, Eric Garcia i Emerson. Prva dvojica su dovedena iz Cityja, a Brazilac je za devet miliona eura kupljen od Betisa.

Očekuje se da će u narednom periodu biti puno odlazaka iz Barcelone, a na listi otpisanih je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji se nije naigrao u prvoj sezoni u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je prošlog ljeta stigao iz Juventusa, a sada je navodno jako blizu povratka u Torino.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
A jest pojačanje sa ovim igračima njima se smiješi borba za plasman u ligu prvaka ovaj Depay je prevara od igrača bio je on u MUT i ništa nije pokazao u najboljim danima svoje karijere a sad da nešto bude od njega u ovim godinama hehe
4 10
miki30
Možda bolje prodju sa ovim besplatnim pojačanjima nego sa onim što su bacili pola milijarde na njih. Nisam simpatizer Barse ali se nadam da će se izvući iz ovih g ovana u koje ih je dovela nesposobna uprava, bilo bi dobro za fudbal.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi