Neki mu neće oprostiti

Calhanoglu u utorak na ljekarskom pregledu, šokirao je izborom novog kluba!

Admin Čaušević

Hakan Calhanoglu se nije proslavio s Turskom na Evrpskom prvenstvu pošto je ta selekcija poražena u sve tri meča grupne faze protiv Italije, Velsa i Švicarske. 

Calhanoglu se nalazi u grupi najboljih igrača koji imaju slobodne papire i tim koji ga dovede bit će na dobitku pogotovo poslije odlične prošle sezone.

Turski veznjak je dao veliki doprinos u povratku Milana u Ligu prvaka, međutim pregovori s Rossonerima oko produženja ugovora su propali.

Italijanski mediji izvještavaju da je Calhanoglu već izabrao novi klub. Karijeru će nastaviti u Interu, najvećem i ljutom gradskom rivalu Milana.

Ovaj 27-godiišnjak će u Milano doputovati u narednim satima letom iz Bakua, a utorak će obaviti ljekarske preglede, nakon čega će i zvanično postati član Nerazzurra.

Calhanoglu je u prošloj sezoni zabio evet golova u svim takmičenjima i upisao 12 asistencija. Obzirom da je za Christiana Eriksena prema svemu sudeći završena karijera, bit će odlično pojačanje za ekipu Simonea Inzaghija.

Prema informacijama iz Italije Turčin će u Interu imati platu pet miliona eura plus bonusi. Rossoneri su nudili milion manje pa se odlični veznjak odlučio za Nerazzurre. Presudna je bila i njegova želja da ostane živjeti u Milanu.

Treba svakako istaći da je ovaj turski fudbaler imao dosta ponuda za nastavak karijere, a jedna je dolazila i iz Katara. Al-Duhail mu je nudio čak osam miliona eura po sezoni, no Calhanoglu nije želio da u ovoj fazi karijere ide u Katar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, povezivao se i sa Juventusom, koji mu je navodno nudio pet miliona eura po sezoni, ali na kraju je odlučio ostati u Milanu. Calhanoglu je na San Siro stigao 2017. godine iz Bayer Leverkusena za cifru od 24 miliona eura i u protekle četiri godine je igrao jako dobro u dresu Rossonera.

U Milanovom dresu nastupio je ukupno 171 put i zabio je 32 pogotka, a pored Milana i Bayera igrao je još za HSV i Karlsruher u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.