Maldini u šoku: Milan započeo pregovore s Ramosom i ekspresno ih prekinuli

Traži ogromnu platu

Maldini u šoku: Milan započeo pregovore s Ramosom i ekspresno ih prekinuli

E. Čaušević

Sergio Ramos jučer se i zvanično oprostio od Real Madrida.

Ovaj iskusni defanzivac u dresu kraljevskog kluba igrao je čak 16 godina i očekivalo se da će na Santiago Bernabeu završiti svoju karijeru, ali se to neće desiti.

Ramos i Real pregovarali su mjesecima oko novog ugovora, ali na kraju nisu postigli dogovor. Real je nudio ovog igraču jednogodišnji ugovor i dosta manju platu, ali je on to odbio.

Španski fudbaler tražio je od Florentina Pereza dvogodišnji ugovor i istu platu koju je imao, no Kraljevi na to nisu pristali i odlučeno je da Ramos može potražiti novi klub.

Sigurno je da njemu neće biti problem pronaći novi angažman, a neki od evropskih klubova već su kontaktirali Ramosa.

Tuttomercato je objavio danas da su čelnici Milana prije nekoliko sedmica održali sastanak s Ramosom, ali da je ostalo na tome jer je Paolo Maldini odustao od njegovog dovođenja.

Glavni razlog za to jeste činjenica da je Ramos tražio dvogodišnji ugovor i platu od čak 15 miliona eura godišnje, ali i bonus od 20 miliona eura zbog činjenice da u klub stiže bez obeštećenja.

Međutim, u Milanu su odmah nakon toga prekinuli pregovore s njim jer im je bilo jasno da će teško postići dogovor s obzirom na dosta manje cifre koje su oni nudili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da od odlaska Ramosa u Milan neće biti ništa, a danas španski mediji pišu da bi jedino PSG mogao ispoštovati sve uslove koje traži ovaj fudbaler.

Ovaj 35-godišnji defanzivac ponikao je u Sevilli iz koje je na ljeto 2005. godine stigao u Real Madrid za 27 miliona eura. S Kraljevima, ali i reprezentacijom Španije osvojio je sve što se moglo osvojiti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Ne baljezgaj seronjo, to je 50 miliona za 2 sezone, ko ce baciti te pare, u tim godinama ti je 5 miliona plafon.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi