Donnarumma iz hotela odveden u kombiju, više nema sumnje gdje nastavlja karijeru!

Otišao na ljekarske

Donnarumma iz hotela odveden u kombiju, više nema sumnje gdje nastavlja karijeru!

A. Čaušević

Gianluigija Donnarummu više nećemo gledati u dresu Milana. 

Donnarumma iza sebe ima vrlo dobru grupnu fazu Evropskog prvenstva, postao je prvi golman u historiji Eura da nije primio gol u prva tri meča.

I dok njegovi saigrači iz reprezentacije uživaju u slobodnom danu, to neće biti slučaj s 22-godišnjim čuvarom mreže.

Naime, Donnarumma je jutros u kombiju odveden iz hotela u kojem odsjedaju Azzurri kako bi obavio ljekarske preglede na jednoj od klinika u Rimu.

Ovo praktično znači da je završen njegov transfer u PSG, te će nakon ljekarskog pregled preostati samo da se transfer ozvaniči.

Oglasi

Italijan je je ugovor s Parižanima do juna 2026. godine, a u Firenci će u ponedjeljak, nakon što je ranije 22-godišnji golman odbio je da produži ugovor s Rossonerima.

Najprije je s agentom Minom Raiolom ucjenjivao klub koji mu je sve dao, pa i kapitensku traku kao tinejdžeru, no na kraju mu je rečeno da "niko nije veći od kluba", pa je morao da potraži novu sredinu.

Želio ga je Juventus, no najbolje uslove dao mu je PSG i on će definitivno u Francuskoj nastaviti karijeru. Ubrzo će i zvanično postati član ovog tima.

Što se tiče Milana, šteta što nije uspio da unovči njegov odlazak, a Paolo Maldini je već osigurao njegovu zamjenu, pošto je ranije doveden golman Mike Maignan iz Lillea.

Donnarummi je prvi šansu dao Siniša Mihajlovića. S 16 godina je stao na gol i od tada je bio redovan, te je već sada oborio brojne rekorde i smatralo se da bi mogla postati apsolutna legenda Milana, no on je imao drugačije planove.

Sigurno je da će Donnarumma biti veliko pojačanje za PSG, ali mnogi se pitaju šta će biti s Keylorom Navasom. On je nedavno produžio ugovor na još godinu dana, ali jasno je da će izgubiti status prvog golmana.

Francuski mediji već pišu o tome da Navas želi da napusti Parižane jer nema namjeru da naredne sezone bude rezerva Donnarummi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirEmir111
Naslov kao da je kidnapovan..?
4 0
user1610286185
Italijan je je ugovor s Parižanima do juna 2026. godine, a u Firenci će u ponedjeljak, nakon što je ranije 22-godišnji golman odbio je da produži ugovor s Rossonerima Ti causevicu def nisi dobar s mozgom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi