Prekid je bio na polovini Gaučosa

Očaj, nemoć, bezidejnost...: Scena koja najbolje pokazuje kroz šta Messi prolazi u Argentini

Admin Čaušević

Reprezentacija Argentine je oduvijek bila slaba tačka Lionela Messija bez obzira što je sa 73 gola najbolji strijelac u historiji Gaučosa. 

Messi je s Barcelonom osvojio svako klupsko takmičenje u kojem je nastupio i ti više put, dok za reprezentativni fudbal vrijedi baš suprotno uz niz poraza u finalima.

Da neko takmičenje ne može osvojiti jedan fudbaler potvrđuje Messijeva situacija iz Argentine jer bez obzira što s pravom može ponijeti epitet najboljeg u historiji svojoj zemlji još nije donio trofej.

Legendarni as je igrao tri finala i upisao je dva poraza. Najbolniji je svakakako bio u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Gubio je i dva finalna susreta Copa Americe 2007. i 2016. godine.

U jednom trenutku se i oprostio od Gaučosa. Međutim, nedugo nakon toga je promijenio mišljenje i odlučio je da ponovo nosi dres nacionalnog tima. Trenutno učestvuje na Copa Americi.

Prva dva kola su donijela remi protiv Čilea i pobjedu protiv Urugvaja što su svakako pohvalni rezultati, međutim dojam je da je Messi na pojedine momente iznevjeren od saigrača, tačnije da nema s kim igrati.

Situacija iz susreta s Urugvajem gdje Messi na centru pokušava da izvede faul te očajno i bespomoćno traži od saigrača da mu priđu možda i najbolje opisuje kroz šta je prolazio proteklih godina.

Pripremao se Messi da napravi pas, ali jednostavno nije imao kome dodati loptu. Čak je počeo i dozivati timske kolege da mu priđu. Na kraju se nekako snašao,.

Argentina je oduvijek imala klasne i vrhunske igrače, međutim kada igraju s Messijem u timu to nikako ne uspjevaju i da pokažu pa bi čarobnjak iz Rosarija reprezentativnu karijeru mogao završiti bez trofeja.

Inače, Gaučosi koji su bili dva puta prvaci svijeta skoro 30 godina čekaju na trofej s velikog takmičenja. Posljednji trofej osvojen je još 1993. godine, bila je to Copa America.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.