Remi Argentine i Čilea na startu Copa Americe, spektakularan gol Messija iz slobodnjaka

Meč završio 1:1

Remi Argentine i Čilea na startu Copa Americe, spektakularan gol Messija iz slobodnjaka

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine remizirala je sinoć protiv Čilea (1:1) u prvoj utakmici grupne faze Copa Americe.

Argentinci nisu uspjeli u Rio de Janeiru da s pobjedom otvore novo izdanje Copa Americe jer im je Čile pružio odličan otpor, te su ove selekcije na kraju podijelile bodove.

Ekipa Argentine bila je dosta bolja u prvom poluvremenu. Prvu šansu vidjeli smo u 12. minuti kada je pokušao Lautaro, ali njegov udarac ide visoko preko prečke gola Čilea.

Šest minuta kasnije nova šansa za Gaučose. Ovaj put u prilici je bio Nicolas Gonzales kada je izašao sam ispred Brava, ali golman Čilea uspio je da odbrani njegov pokušaj.

Ipak, u 33. minuti Argentina je uspjela da dođe do prednosti, a u centru pažnje našao se Lionel Messi.

Najbolji igrač svijeta ponovo je pokazao da je stručnjak za slobodne udarce jer je postigao spektakularan gol iz slobodnjaka za 1:0.

Oglasi

No, u nastavku meča Čile je bio dosta bolji. Prvu ozbiljniju šansu Čile je imao u 53. minuti preko Eduarda Vargasa koji je izašao sam ispredn Martineza, no nije uspio da postigne pogodak.

Ipak, već u narednoj akciji sudija je svirao penal za Čile. U kaznenom prostoru srušen je Vidal, a nakon što je gledao VAR snimak glavni sudija odlučio je da pokaže na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo upravo Vidal, ali Martinez je to odbranio. No, na odbijenu loptu natrčao je Vargas koji pogađa mrežu Argentine za 1:1.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Do kraja meča Argentina je pokušala da dođe do pobjede, ali se rezultat nije mijenjao.

U ovoj grupi Paragvaj je prvi nakon što su sa 3:1 pobijedili Boloviju, dok Argentina i Čile imaju po jedan bod. Selekcija Urugvaja nije igrala u prvom kolu Copa Americe.

Top Komentari

realno_govoreci
Najbolji igrac svijeta zvanicno je Lewandowski novinarcici.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi