Lionel Messi je sinoćnjim golom iza sebe ostavio Cristiana Ronalda

Pogodak koji će se dugo pamtiti

Lionel Messi je sinoćnjim golom iza sebe ostavio Cristiana Ronalda

S. Grebović

Argentina i Čile sinoć su podijelili bodove u svojoj prvoj utakmici na ovogodišnjoj Copa Americi

Gaučosi nisu uspjeli u Rio de Janeiru da pobjedom otvore novo izdanje Copa Americe jer im je Čile uspio da otkine bod na samom startu.

Argentinci su bolje otvorili meč sa nekoliko izglednih prilika. U šansama su bili Lautaro Martinez i Gonzales, ali gola nije bilo sve do 33. minute kada je na scenu stupio ko drugi nego Lionel Messi.

Barcelonin čarobnjak je preuzeo odgovornost, izveo jedan slobodnjak sa nekih 25 metara i u svom stilu fantastično pogodio.

Kasnije su Čileanci ipak uspjeli da se spase poraza. U 54. minuti Vidal je izveo penal, ali Martinez je to odbranio. No, na odbijenu loptu natrčao je Vargas koji pogađa mrežu Argentine za 1:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su se obje ekipe morale zadovoljiti po jednim bodom.

Inače, Lionel Messi je pomenutim golom stigao do svog čak 57. iz slobodnih udaraca, čime je preskočio Cristiana Ronalda koji je ostao na jednom manje. Borba dvojice vjerovatno najvećih fudbalera svih vremena ulazi u novi dramu.

Top Komentari

burazengija
Pa nije neki zadatak imao s obzirom da je ovaj zadnji slobodnjak zabio u dresu Leicestera ???
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi