Karijeru nastavlja u Interu

Calhanoglu zabio nož u leđa navijačima Milana: "Sutra stižem na potpis ugovora"

Endin Čaušević

Navijači Milana danas su bili iznenađeni kada su se pojavile špekulacije da Hakan Calhanoglu neće produžiti ugovor s ovim klubom, te da će potpisati za gradskog rivala Inter.

Mnogi italijanski mediji objavili su jutros da je Calhanoglu odbio ponudu Milana da produži ugovor i da će u narednim danima i zvanično napustiti klub sa San Sira.

Međutim, ono što je najviše razočaralo navijače Milana jeste informacija da će Calhanoglu karijeru nastaviti u dresu gradskog rivala Intera s kojim je očito postigao dogovor.

Navijači Milana su ljuti na turskog reprezentativca i poručili su da bi mu lakše oprostili da je izabrao Juventus, a ne Inter.

Nakon svega odlučio se oglasiti i Calhanoglu koji je dao izjavu za TRT Spor i potvrdio da će zaista od naredne sezone igrati u dresu Intera i da se već rastao s Milanom.

"Istina je da sam postigao dogovor s Interom. Sutra letim za Milano gdje ću odraditi ljekarske preglede, a zatim potpisati ugovor", rekao je Calhanoglu.

Calhanoglu će s Interom potpisati ugovor do ljeta 2024. godine prema kojem će godišnje zarađivati pet miliona eura, a imat će i dodatne bonuse u iznosu od milion eura koji će zavisiti od njegovih partija.

Mnogi smatraju da Calhanoglu u Inter stiže kao zamjena za Christiana Eriksena koji je prije desetak dana doživio srčani udar i upitno je da li će više ikada zaigrati u dresu prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba svakako istaći da je ovaj turski fudbaler imao dosta ponuda za nastavak karijere, a jedna je dolazila i iz Katara. Al-Duhail mu je nudio čak osam miliona eura po sezoni, no Calhanoglu nije želio da u ovoj fazi karijere ide u Katar.

U Milanovom dresu nastupio je ukupno 171 put i zabio je 32 pogotka, a pored Milana i Bayera igrao je još za HSV i Karlsruher u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.