Calhanoglu u utorak na ljekarskom pregledu, šokirao je izborom novog kluba!

Neki mu neće oprostiti

Calhanoglu u utorak na ljekarskom pregledu, šokirao je izborom novog kluba!

A. Čaušević

Hakan Calhanoglu se nije proslavio s Turskom na Evrpskom prvenstvu pošto je ta selekcija poražena u sve tri meča grupne faze protiv Italije, Velsa i Švicarske. 

Calhanoglu se nalazi u grupi najboljih igrača koji imaju slobodne papire i tim koji ga dovede bit će na dobitku pogotovo poslije odlične prošle sezone.

Turski veznjak je dao veliki doprinos u povratku Milana u Ligu prvaka, međutim pregovori s Rossonerima oko produženja ugovora su propali.

Italijanski mediji izvještavaju da je Calhanoglu već izabrao novi klub. Karijeru će nastaviti u Interu, najvećem i ljutom gradskom rivalu Milana.

Ovaj 27-godiišnjak će u Milano doputovati u narednim satima letom iz Bakua, a utorak će obaviti ljekarske preglede, nakon čega će i zvanično postati član Nerazzurra.

Oglasi

Calhanoglu je u prošloj sezoni zabio evet golova u svim takmičenjima i upisao 12 asistencija. Obzirom da je za Christiana Eriksena prema svemu sudeći završena karijera, bit će odlično pojačanje za ekipu Simonea Inzaghija.

Prema informacijama iz Italije Turčin će u Interu imati platu pet miliona eura plus bonusi. Rossoneri su nudili milion manje pa se odlični veznjak odlučio za Nerazzurre. Presudna je bila i njegova želja da ostane živjeti u Milanu.

Treba svakako istaći da je ovaj turski fudbaler imao dosta ponuda za nastavak karijere, a jedna je dolazila i iz Katara. Al-Duhail mu je nudio čak osam miliona eura po sezoni, no Calhanoglu nije želio da u ovoj fazi karijere ide u Katar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, povezivao se i sa Juventusom, koji mu je navodno nudio pet miliona eura po sezoni, ali na kraju je odlučio ostati u Milanu. Calhanoglu je na San Siro stigao 2017. godine iz Bayer Leverkusena za cifru od 24 miliona eura i u protekle četiri godine je igrao jako dobro u dresu Rossonera.

U Milanovom dresu nastupio je ukupno 171 put i zabio je 32 pogotka, a pored Milana i Bayera igrao je još za HSV i Karlsruher u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmeeSallRiOoCc
Sretan put Hakane takvim ko tebi je mjesto medju ****ima u Interu.Hvala bogu pa smo se rijesili i tebe i Dollarrume.
4 5
Salence
jedna dobra utakmica u Milanu,pa tri loše...preslab učinak za AC Milanovu desetku.Premalo.Ko zna,možda za više love i proigra konstantno(a ne samo pred novi ugovor).Ok je,nije loš,ali to je sve,nikad klasa,i ako unosi nemir u svlačionicu zbog novca,kao i Dollaruma,neka ide,makar i besplatno.Ovako je manja šteta.Svako dobro,noga u dupe,i vozdra!P.S.ta pohlepa novcem je nevjerovatna,ni mrve obzira se nema prema nekom ko je od tebe napravio čovjeka(vrijedi za obojicu)...Inter u Februaru samo za plate digao kredit od 245 mil,na milijardu i 300.000 duga.Milan za kompletan januarski transfer imao na raspolaganju 20 miliona....pa ti gledaj... Forza Milan!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije