Utakmice prekvalifikacija

Počela nova sezona Lige prvaka: Slavlje na Kosovu, prvak Andore priredio iznenađenje

Haris Zilić

Počela je nova sezona fudbalske Lige prvaka utakmicama prekvalifikacijaa.

Večeras su igrani mečevi polufinala.

Slavilo se na Kosovu, jer je prvak Prishtina sa 0:2 savladala prvaka San Marina ekipu Folgorea. Strijelci za Prishtinu bili su Krasniqi u 51. i Hoti u 91. minuti susreta.

Iznenađenje je priredio prvak Andore Inter Escaldes koji je sa 0:1 bio bolji od HB Torshvana prvaka Farskih Ostvra. Gol odluke viđen je u 61. minuti, strijelac je bio Betriu nakon lijepe akcije tima iz Andore.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prishtina i Inter će igrati finale, a pobjednik će se plasirati u prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka gdje ih čeka mađarski prvak Ferencvaros.

Preostale tri ekipe evropski put nastavljaju u kvalifikacijama za UEFA konferencijsku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.