UEFA u prodaju pustila karte za finale Lige prvaka
FOTO: EPA

Na tribinama će maksimalno biti 16.500 gledatelja

UEFA u prodaju pustila karte za finale Lige prvaka

H. Zilić

Manchester City i Chelsea će 29. maja u Portu igrati finale Lige prvaka.

Ovaj meč će se igrati pred publikom, a UEFA je danas pustila u prodaju 1.700 ulaznica.

Uefa je saopštila da  koštaju od 70 do 600 eura, a na stadionu će maksimalno biti 16.500 gledatelja, što je svakako dobar znak da se publika i fudbal vraćaju nakon cijele situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

Oba kluba imaju pravo na po 6.000 ulaznica za njihove navijače, a na ulazu na stadion trebat će imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili negativan antigenski test, ne stariji od jednog dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale prethodno trebalo biti odigrano u Istanbulu, ali zbog cijele situacije koko koronavirusa prebačeno je u Porto, tako da će Portugal drugu godinu u nizu biti domaćin finala Lige prvaka.

Prošle godine je bio Lisabon, također umjesto Istanbula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi