UEFA spremila ulaznice za finalni duel Lige prvaka: Čeka se odgovor Turske
FOTO: EPA

Chelsea i Manchester City uz prisustvo navijača

UEFA spremila ulaznice za finalni duel Lige prvaka: Čeka se odgovor Turske

H. Zilić

Finale Lige prvaka između Chelsea i Manchester Citya igrat će se navjerovatnije uz prisustvo navijača.


Prema pisanjima SKY-a, UEFA je donijela odluku da se finale u Istanbulu ipak odigra pred publikom, a navodno će navijači Chelsea i Manchester Citya dobiti po 4.000 ulaznica.

Za potvrdu sad čekaju turske vlasti, obzirom da je u Turskoj na snazi zabrana kretanja do 17. maja zbog loše slike vezane za pandemiju koronavirusa.

UEFA je dala obećanje vlastima u Turskoj da će maksimalno pomoći u organizaciji finalne utakmice. Od samog dolaska na aerodrom pa sve do završetka meča.

UEFA je također u kontaktu sa Fudbalskim svaezom Turske. Čelnici UEFA-e odbili su mogućnost da se finale odigra u drugom gradu. Istanbul je trebao biti domaćin i prošle godine, ali korona je sve zaustavila, tako da će UEFA sve učiniti da ovogodišnje finale 29. maja prođe bez ikakvih problema.

Cilj UEFA-e je da se popuni do 50% Ataturk stadiona, kapaciteta 75.000 mjesta, u zavisnosti od situacije sa koronavirusom, međutim morat će taj kapacitet smanjiti. Navijačima bi bilo podijeljeno pomenutih 8.000 ulaznica, ostale ulaznice bi bile raspoređene po sektorima, naravno tu su i novinari VIP mjesta.

Podsjetimo, Manchester City je do Istanbula došao nakon eliminacije PSG-a u polufinalu ukupnim rezultatom 4:1, dok je Chelsea sa ukupnih 3:1 eliminisao Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo će bitii drugo englesko finale u tri sezone, obzirom da su 2019. godine finalni duel igrali Liverpool i Tottenham, a na kraju je slavio Liverpool.

Još uvijek aktuelni prvak Evrope je ekipa Bayerna, koja je ove sezone eliminisana u četvrtfinalu od PSG-a.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi