Stigla zvanična potvrda

Super važne vijesti za bh. predstavnike: UEFA potvrdila promjenu s kojom fudbal više neće biti isti! · Zvanično

Admin Čaušević

Ono o čemu se špekulisalo sedmicama danas je dobilo zvaničnu potvrdu. Fudbal i međunarodne utakmice na koje smo navikli više nikad neće biti iste. 

UEFA je već ranije odlučila da poništi pravilo gola u gostima, a zvanična potvrda da se famozno pravilo ukida je stigla danas. Potvrdila je to i evropska fubalska organizacija.

Nakon što su UEFA-ini komiteti za takmičenja predložili da se ukine pravilo gola u gostima, Izvršni odbor je odlučio da prihvati prijedlog te je pravilo i definitivno ukinuto.

Iz Nyona su poručili da pravilo gola u gostima prestaje važiti od početka sezone 2021/22 i to od prve runde kvalifikacija što je vrlo važna vijest za bh. predstavnike na eurosceni. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi BiH će u Evropi predstavljati Borac u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Sarajevo, Velež i Široki Brijeg u prvoj rundi kvalifikacija za Konferencijsku ligu. 

Informacija o zvaničnom ukidanju pravila gola u gostima je super važna i za bh. klubove, ali i za njihove protivnike pa bit pristup u utakmicama mogao biti drugačiji. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.