UEFA objavila termine mečeva bh. klubova u Evropi!
Stadion u Orheiju

Uskoro euroizleti za četiri tima

UEFA objavila termine mečeva bh. klubova u Evropi!

A. Čaušević

Bosnu i Hercegovinu će na eurosceni u sezoni 2020/21 predstavljati Borac, Sarajevo, Široki Brijeg i Velež.

UEFA je na zvaničnoj stranici odrelia datume, satnicu i stadione za prve susrete, dok još uvijek nema detalja za revanš mečeve.

Prvi na teren će Borac koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u kvalifikacijama za Ligu prvaka i to od prvog pretkola.

Banjalučani u žrijebu nisu imali sreće jer su za protivnika dobili Cluj. Dobra stvar koja daje nadu za moguće iznenađenje je da se prvi susret igra u Rumuniji.

Duel rumunskog i bh. prvaka igrat će se na stadionu Constantin Radulescu u utorak, 6. jula s početkom u 19 sati.

Preostala tri bh. predstavnika svoje prve mečeve igratu u četvrtak, 8. jula. Sarajevo će od 19 sati gostovati u Moladaviji ekipi Milsamija na Orhei District Sports Complex stadionu.

Od 20:30 na stadionu Grbavica Velež će biti domaćin Coleraineu iz Sjeverne Irske. Još uvijek nema preciznih informacija da li će Rođeni igrati pred publikom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji na teren od bh. klubova će Široki Brijeg koji će na svojoj Pecari od 21 sat biti domaćin albanskoj Vllzaniji. U ZHK dozvoljeno je prisustvo gledatelja, ali zeleno svjetlo treba dati i UEFA.

UEFA će u narednim danima objaviti i službena lica. Inače, bh. klubovi revanš susrete trebaju igrati sedam dana poslije prvog meča, a tačni datum i satnice će biti potvrđeni početkom jula.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Coleraine i Mlijeko od Oraha - zaje*ati protivnici
0 4
Alemka3012
E bas tako izleti hahahaa
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi