Barišić se vratio u klub

Zrinjski predstavio novo pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Zrinjski se punom parom sprema za novu sezonu Premijer lige BiH.

Plemići dosta motivisani ulaze u narednu sezonu nakon što u prošloj nisu uspjeli da ispune cijljeve i plasiraju se u Evropu što je sigurno bilo veliko iznenađenje za mostarski klub.

Ekipa Zrinjskog već se nekoliko dana nalazi na pripremama u Međugorju, a tu im se priključilo nekolio novih igrača.

Plemići su odlučili napraviti nekoliko velikih promjena u igračkom kadru pred novu sezonu kako bi malo "prodrmali" stvari i ponovo vratili ekipu na pobjednički put.

Zrinjski je danas potvrdio dolazak novog pojačanja, a riječ je u Hrvoju Barišiću koji se vratio u mostarski klub.

"Hrvoje Barišić opet je igrač je HŠK Zrinjski, a suradnja je dogovorena do kraja sezone 2022./2023", poručili su iz Zrinjskog.

Barišić je u dva navrata nosio dres Zrinjskog za koji je upisao 101 utakmicu, te je uspio s ovim klubom osvojiti dvije titule Premijer lige naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prošloj sezoni Barišić je u dresu Tuzla Cityja upisao 31 nastup u svim takmičenjima i uspio je postići jedan pogodak i upisati četiri asistencije.

Ovaj 30-godišnji defanzivac ponikao je u dresu Mosora, a u svojoj dosadašnjoj karijeri pored Tuzla Cityja i Zrinjskog igrao je još za Dugopolje, Split, Slaven Belupo, Vitez i Sepsi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.