Branio je sina

Jokićev otac otkrio razloge zbog kojih njegov sin neće igrati za Srbiju

S. Grebović

Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije ovog ljeta.

Javnost u Srbiji ostala je u blago rečenom šoku, nakon što je Nikola Jokić odlučio da ovog ljeta ne igra za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao ni na samom turniru.

MVP ove sezone regularnog dijela NBA lige odlučio je da odjavi poziv selekora Kokoškova zbog "umora" kojeg usjeća uslijed naporne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Ta njegova odluka naišla je na salvu nezadovoljstva kod naših istočnih komšija. 

Njegov otac Branislav, pokušao je da pojasni odluku svog sina u izjavi za K1 televiziju.

"mam stav da mi kao porodica ne pričamo, a vi ste prvi kojima pričam više. Klub mu ne može zabraniti da igra za reprezentaciju, ali mu isto kaže da bi bilo dobro da mjesec ne uzima loptu u ruke, da ne ide u salu i da se u mjesec dana fizički i mentalno oporavi. Nikola bi već sad morao biti na pripremama i ne bi ispoštovao nijedan dio".

Nakon toga je otkrio da su mentalno stanje i porodične obaveze također razlozi Nikoline odluke.

"Nikola mi je rekao da ga sve živo boli, da jednostavno ne može. Kada u glavi nisi spreman, teško možeš nešto na terenu. A imamo tu i najljepšu stvar, on treba postati otac. Poslije toga se treba vratiti u SAD gdje će mu žena roditi. Ona ne smije letjeti avionom kasnije, moraju krenuti ranije. To su sve te stvari. Njegova je odluka takva i mi ga podržavamo. Uvijek ima normalnih ljudi i onih kojima smeta sve u državi", dodao je Jokić stariji.

Nikola Jokić je u minuloj sezoni u prosjeku postizao 26,5 poena po meču, te bilježio 10,8 skokova i 8,3 asistencije zbog čega je i više nego zasluženo ponio epitet najboljeg igrača u regularnom toku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.