Slavija počela sa pripremama

Stojanović desna ruka Regoji

Samir Mlaćo
Nogometaši Slavije danas su počeli sa pripremama za novu sezonu Prve lige Republike Srpske.

Slavija se našla u neugodnoj situaciji u drugom dijelu sezone, no dolaskom na klupu Bojana Regoje je proigrala i na kraju izbjegla borbu za opstanak u ligi.

Sada se posao shvatio ozbiljnije, a prvi pomoćnik Regoji će biti Danijel Stojanović, dobro poznato lice sa bh. terena.

Stojanović je kao nogometaš posljednji angažman imao u FK Olimpik, a igrao je i za Željezničar, Zrinjski, Posušje, Hajduk, Nacional...

Četiri puta je bio prvak naše zemlje sa Zrinjskim, osvojio i Kup sa Hajdukom, da bi nakon karijere upisao trenersku licencu.

Trenutno je došao do „A“ licence, a planovi su vezani i za UEFA Pro, najveće trenersko priznanje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Odlučio se priključiti stručnom štabu Slavije, a treba istaći da je ovaj klub napustio Vučina Šćepanović koji će raditi u stručnom štabu juniorske selekcije FK Sarajevo.

Kada je igrački kadar u pitanju, Vojin Savić se vratio u Zrinjski, dok je izostao i sjajni golman Stefan Stevanović koji ima nekoliko ponuda i još uvijek nije donio konačnu odluku o novom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.