Regoje sjeo na 'vruću' trenersku klupu i ostvario cilj: Zadovoljan sam, iako je lakše biti igrač...

Ne zna za poraz od preuzimanja ekipe, ekipa bez primljenog pogotka

Regoje sjeo na 'vruću' trenersku klupu i ostvario cilj: Zadovoljan sam, iako je lakše biti igrač... · Intervju

S. Mlaćo
Poraz od čak 5:0 od Ljubića u 21. kolu Prve lige RS upalio je alarme u FK Slavija.

Slavija je iz kola u kolo bila u sve težoj situaciji, a pozitivni šok su čelnici kluba odlučili napraviti prekidom saradnje sa Zoranom Erbezom kojeg je naslijedio njegov prvi pomoćnik Bojan Regoje.

Regoje je sredinom sedmice sjeo na užarenu klupu svog kluba, a bio je, kak i sam kaže,  privremeno rješenje. Ipak, stvari su se brzo promijenile. Regoje, dobro poznato lice u bh. nogometu, je probudio ekipu i Slavija od te utakmice ne zna za poraz. Debitovao je pobjedom nad Zvijezdom 09 (1:0).

Zanimljivo, nije primila ni pogodak, a golman Stefan Stevanović u više navrata je bio junak svog tima. Zadnja linija je na nivou, tačno onako kakav je i njihov trener bio u igračkim danima kada je nastupao za Slaviju, Olimpik, Čelik, Mladost...

Ozbiljno je ušao u trenerske vode i sada već pokazao da ima 'šlifa'.

“Zadovoljni smo. U jednom trenutku bili smo u borbi za opstanak, a sada smo skoro sigurna zona. Nedostaje nam koji bod da i matematički budemo sigurni“, priča Regoje za SportSport.ba

Oglasi

Zahtjeve koje je iznio pred igrače isti su uvažili na najbolji način.

“Neku smo disciplinu više unijeli, iznio sam zahtjeve koje su momci prihvatili odlično. Rezultat tada dođe. Liga je takva da niko ne odskače, a mi imamo solidnu ekipu“.

Stigao je tek privremeno, a onda brzo dogovorio 'stalni' posao do kraja sezone.

“Erbez je otišao u utorak, a naredna utakmica je bila subota. Ja sam morao voditi ekipu, no mi smo slavili onda i dogovorili smo da ostanem do kraja sezone. Imam punu podršku Upravu, vjerovao sam u ove momke jer sam bio pomoćnik i znao sam ekipu. Dobili su i samopouzdanje kada su napravili par dobrih rezultata“.

Svjestan je da je trenerski posao mnogo drugačiji od onoga kada si na terenu.

Oglasi

“Lakše je igrati. Izađeš na teren i imaš svoj zadatak. Ovako imaš dosta posla, treninzi, vođenje utakmice i sve ostalo. Vidio sam se u ovom poslu, vodio sam po okončanju igračke karijere mlađe kategorije, a sada sam upisao A licencu. Nadam se da će trenerska karijera biti uspješna“.

Regoje je važio kao stameni defanzivac pored kojeg su protivnici teško prolazili. Slavija je danas pod njegovim vodstvom bez primljenog pogotka već šest utakmica.

“Sve ekipe moraju igrati čvrstvo da bi nešto napravile. Ako je odbrana 'šuplj'a i ako nema agresivnosti, teško je bilo šta očekivati“.

Posebne pohvale idu za zadnju liniju i golmana Stevanovića koji je stigao ove zime i pokazao se kao veliko pojačanje.

“Tako je. Momci odrađuju posao na najbolji način. Sve što dogovorimo, to ispoštuju“.

Oglasi

Cilj Slavije je do kraja sezone osvojiti što više bodova, a sigurno će ekipa igrati lakše bez pritiska.

“Nama je cilj na kraju sezone bio opstanak. Matematički ga nismo još osigurali, a vjerujem da ćemo uskoro“.

Govorio je i  kvaliteti Prve lige Republike Srpske. Rudar iz Prijedora gazi ka Premijer ligi.

“Kvalitet je izjednačen. Rudar je malo odskočio, pokazuju to po igri, a i bodovno. Ostali su svi blizu, zaista nema prevelike razlike“.

Na ljeto će u Slaviji krenuti u nove planove.

Oglasi

“Kada sve prođe, treba se sjesti i vidjeti šta i kako dalje. Ne mogu puno govoriti o tome sada. Svi žele da Slavija bude u Premijer ligi u nekom narednom periodu“.

Dotakao se i ličnih ambicija.

“Završavam 'A' licencu, a ovdje sam dogovorio angažman do ljeta. Vidjet ću sa ljudima iz kluba šta oni planiraju. Ako nađemo zajednički jezik nastavljamo dalje, ako ne, vidjet ćemo šta dalje“.

Prati dešavanja u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

“Zakuhalo se pravo, pratim sve. Baš sam jučer kazao da nije bila nijedna godina kada sam igrao u kojoj se moglo reći  'ovaj je sigurno prvak, ovaj će sigurno ispasti'. Sarajevo i Borac će se boriti za prvaka, a ko će napraviti prvi kiks, to je pitanje. Kada je opstanak u pitanju, Mladost je malo zakomplikovala sebi jučer situaciju, Sloboda je sigurna, ali za opstanak će se boriti Olimpik, Krupa i Radnik“, dodao je šef struke FK Slavija Bojan Regoje na kraju razgovora za SportSport.ba.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi