Stevanović opravdao očekivanja u Slaviji: Brzo sam se izborio za 'jedinicu', samopouzdanje je raslo

U nekoliko mečeva bio junak svog tima

Stevanović opravdao očekivanja u Slaviji: Brzo sam se izborio za 'jedinicu', samopouzdanje je raslo

S. Mlaćo

Slavija iz Istočnog Sarajeva na devetom mjestu je okončala sezonu u Prvoj ligi RS,

Bila je to burna sezona za nekadašnjeg premijerligaša, a na kraju je izboren opstanak, iako je situacija bila veoma teška.

Bojan Regoje je preuzeo 'vruć krompir' i na kraju spasio Slavija od puta u niži rang.

Na golu Slavije istakao se golman Stefan Stevanović koji je na mala vrata stigao pred početak drugog dijela sezone, no brzo je opravdao očekivanja.

"Jako uzbudljiva sezona je iza nas. Bili smo u prvom dijelu u velikoj krizi, ali kasnije su se kockice posložile. Pokazali smo svoje pravo lice i dobrim igrama, te rezultatima uplovili u mirnu luku. Zadovoljni smo zbog toga", priča Stevanović na SportSport.ba.

Stigao je iz Srbije, a već ranije je u našoj zemlji nosio dres Čapljine. Pokazao se i brzo zadužio 'jedinicu'.

Oglasi

"Došao sam da pojačam konkurenciju, ušao u sjajnu formu, a želim se zahvaliti i školi golmana Pervan sa kojom sam radio i brzo se nametnuo kao jedinica Slavije".

U nekoliko mečeva bio je junak svog tima, a još veća vrijednost je što se radilo o ključnim susretima Slavije u borbi za opstanak.

Imao je i sjajan niz, a u četiri navrata je bio igrač kola.

"Šest utakmica u nizu sam bio bez primljenog pogotka. Mislim da to jako imponuje svakom golmanu, samim time, samopouzdanje je raslo iz utakmice u utakmicu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sada se želi odmoriti, te spreman dočekati nove izazove. Skrenuo je pažnju na sebe i priznaje da ponuda ima.

"Sada slijedi kratki odmor, psihički i fizički. Nastavljam onda sa radom kako bi što spremniji dočekao narednu sezonu. Sa svojim menadžerom ću probati da nađem najbolje rješenje, pa ćemo vidjeti da li će to biti neki novi izazov ili sjajni klub iz Istočnog Sarajeva. Zaista sam u Slaviji imao prelijepih pola godine", dodao je na kraju razgovora 24-godišnji čuvar mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi