Foto - Screenshot

Whyte proziva Wildera

Neobičan 'obračun' boksera: Podigao je nešto malo i vrišti kao pi**a!

Midhat Šljivak

Deontay Wilder će za tri sedmice imati treći obračun protiv Tysona Furyja u borbi za WBC naslov prvaka svijeta.

Američki bokser uspio je da se izbori za novi meč sa Furyjem u kojem će imati priliku da vrati WBC pojas kojeg je izgubio u februaru prošle godine nakon što ga je Kralj Cigana doslovno pretukao u ringu.

Wilder tvrdi da nikad nije bio spremniji za jedan meč. Snimci iz dvorane u kojima pokazuje snagu su česti, a prije nekoliko dana je objavio snimak kako diže 140 kilograma težine.

To što je uspio podići ovu kilažu je i poprilično burno proslavio, a zatim se javio britanski bokser Dillian Whyte koji je ismijao Wildera i pokazao je kako on mnogo laganije diže tu težinu.

"Vrišti dižući ove lagane težine Moramo se boriti. Bilo kad i bilo gdje", napisao je Whyte, te je Wildera nazvao p****m i kukavicom.

Whyte je privremeni WBC prvak svijeta teške kategorije i pobjednik duela Wilder - Fury imat će i obavezu da se bori sa njim.

The Body Snatcher je u karijeri na omjeru od 28-2, a u posljednjem meču u martu ove godine okončao je karijeru čuvenog ruskog boksera Alekandera Povetkina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.