Deontay Wilder želi Furyju skinuti glavu sa ramena: Ni majka ga neće prepoznati
Foto - EPA

Bronzani bombarder prijeti

Deontay Wilder želi Furyju skinuti glavu sa ramena: Ni majka ga neće prepoznati

M. Šljivak

Deontay Wilder uspio je spriječiti obračun Tysona Furyja i Anthonyja Joshue za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Apelacioni sud uvažio je žalbu američkog boksera i naredio je održavanje trećeg meča između Wildera i Furyja za WBC pojas prvaka svijeta, a on će biti održan 24. jula u Las Vegasu.

Wilder se jako malo pojavljivao u javnosti od teškog poraza kojeg mu je Fury nanio u februaru prošle godine.

Taj period je iskoristio da se pripremi za novi meč, dobio je presudu na svoju stranu i sada je spreman da Kralju Cigana skine glavu sa ramena.

"Imam takav mentalitet da razmišljam o ozbiljnom povrjeđivanju i o tome da ću ga toliko prebiti da ga majka neće moći prepoznati. Želim mu skinuti glavu sa ramena", rekao je Wilder i nastavio je:

"Sad kad je sve spremno više nema gdje pobjeći. Mora proći kroz mene, a ja sam najveći udarač u povijesti teške kategorije. Nastavit ću da radim ono što radim".

Oglasi

Bronzani bombarder smatra da je Fury pokušao da pobjegne od treće borbe.

"Ispao je kukavica i pokušao je da izbjegne borbu. Ne možeš završiti ovo poglavlje, a da ne prođeš kroz Deontayja Wildera".

Podsjetimo, prvi meč Wildera i Furyja u decembru 2018. godine završen je bez pobjednika, ali je u februaru 2020. godine Britanac doslovno raznio Wildera i uzeo mu je pojas prvaka prekidom u sedmoj rundi.

Wilder optužuje redom: Moj trener mi je ubacio nešto u vodu u dogovoru sa Furyjevim timom

Deontay Wilder jednostavno ne može da prežali činjenicu da je teško poražen u meču protiv Tysona Furyja u februaru prošle godine.

Fury je sedam rundi prebijao Wildera nakon čega je trener Bronzanog bomardera odlučio da prekine meč. Amerikanac je smatrao da meč nije trebalo prekinuti, a nedavno je otpustio trenera koji je ubacio peškir.

Oglasi

Sada tvrdi da je trener Mark Breland meč namjestio u dogovoru sa Furyjevim timom.

"Do 15 minuta prije izlaska sam se osjećao savršeno. Tako je bilo sve dok nisam ušao u ring. Sve što sam radio je pijenje vode, osjećao sam se čudno, kao da je u vodi bilo nešto za opuštanje mišića. Nije izgovor, zaista je tako", rekao je Wilder za američke medije i nastavio je:

"Taj kučkin sin (trener) mi nije rekao da je spreman napraviti nešto tako. Očigledno je morao nešto završiti, a govori o spašavanju mog života. Spasiti život je spriječiti me da ne skočim sa zgrade, ne trebaš raditi u ringu. Prekinuo je meč kada sam vidio da je Fury umoran, taj smrad je u tom trenutku bio najsretniji čovjek na svijetu".

Nije tu stalo već je krenuo i na Furyja i sudiju.

"Oči su mu izgledale kao da je uzeo neki koktel. Izgledao je kao da hoće razbiti moje crno dupe. Udarao me laktovima, a sudija tvrdi da ništa nije vidio. Taj smrad je bio pijan ili je bio dio kompletnog plana", uvjeren je Wilder.

Top Komentari

user1603952710
Suti bolan, uspavat ce te cigan opet. Nemoj ga nervirati ;)
4 0
Edin Merlin
Ovaj garonja nije uspio u dva meca da pobjedi i evo opet laprda. Ko da je srbin,tako i srbi prvo se kurce pa ga onda puse... hahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi