Joshua otpao, Fury potpisao: Gledat ćemo obračun kojeg čeka cijeli bokserski svijet!

Određen i datum

Joshua otpao, Fury potpisao: Gledat ćemo obračun kojeg čeka cijeli bokserski svijet!

A. Čaušević

Tyson Fury će u ring, ali ne protiv Anthonyja Joshue kako se prvobitno planiralo i očekivalo. 

Fury je danas stavio potpis na ugovor da će 24. jula boksovati protiv Deontaya Wilder nakon što je arbitrana komisija odlučila da Amerikanac ima pravo na treću borbu protiv Britanca.

Kralj cigana je ugovor potpisao u subotu. "Bit će ozbiljno prebijen. Ponovo ću mu povrijediti rame, biceps, nogu...", poručio je Fury.

Ova vijest stiže 10-ak dana nakon informacije da je Fury dogovorio borbu sa Joshuom u augustu, ali je morao promijeniti plan.

Wilder s druge strane nije želio nikakav novac kako bi odstupio od borbe i pustio Furyja da se bori protiv Joshue, gdje su u opticaju sve četiri pojasa teške kategorije.

Kako sada stoje stvari Joshua će pojase po IBFm WBA i WBO verziji braniti protiv Ukrajinca Oleksandera Usyka. Taj meč bi trebao biti na programu u augustu.

Fury je Wildera za WBC pojas pobijedio u Las Vegasu. Bilo je to u februaru 2020. godine, 14 mjeseci nakon remija u Los Angelesu.

Mjesto treće borbe još uvijek nije određeno, ali iz Furyjevog tima već tvrde da će se dogđaja održati na Allegiant stadionu u Las Vegasu kapaciteta 65.000 sjedećih mjesta.

Top Komentari

opasni_medo
Puno rizika za Wildera a vrlo male šanse da se izvuče neporažen i nepovrijeđen. Fury će mu završiti karijeru.
4 0
Mele
Menadzeri, promotori, hebo vas ugovor, dali mu sansu za 3 borbe..Izgubio si i nerijeseno bilo, nebi trebali to raditi. Mada je novac i slava najvaznije tu.Ovaj Ukrajinac je dobar strasno, razvalio je sve u nizoj klasi, da li ce dobiti i AJ, nije bez sansi, mislim,
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi