Wilder napravio apsolutni haos i pokvario veliki obračun Joshue i Furyja: Želi Tysonovu krv!
Foto - EPA

Odbio je jednu ponudu i želi 20 miliona dolara

Wilder napravio apsolutni haos i pokvario veliki obračun Joshue i Furyja: Želi Tysonovu krv!

M. Šljivak

Deontay Wilder pokvario je planove o velikom obračunu Tysona Furyja i Anthonyja Joshue za apsolutnog prvaka svijeta.

Nekadašnji WBC prvak dobio je spor na arbitražnom sudu protiv Furyja i naređeno je da Fury sa Wilderom mora u ring do 15. septembra ove godine.

Tako je vjerovatno propao veliki obračun Joshue i Furyja zakazan za 14. august u Saudijskoj Arabiji, a Fury će morati po treći put u ring protiv Bronzanog bombardera.

Furyjev tim pokušao je platiti Wilderu da se skloni, ali njegov novi trener Malik Scott ističe da je ponuda odbijena.

"Wilder je odbio ponudu da se skloni. Želi Furyjevu krv, a ne novac", rekao je Scott.

Oglasi

Promotor Frank Warren se nada kako će Wilder pristati nešto manje od 20 miliona dolara.

"Postoje dvije opcije za Tysona. Prva je da se bori, a druga da isplatimo Deontayja da se skloni. Nadam se da će prihvatiti manje od 20 miliona dolara", rekao je Warren neposredno prije odgovora Malika Scotta.

Tyson Fury tvrdi da je ova cifra od 20 miliona zapravo ono što je Wilder tražio.

"Čovjek traži 20 miliona dolara da se skloni. Čini se kako ću ponovo morati da mu razbijem lobanju", napisao je Fury.

Furyjev promotor Bob Arum je ljut zbog svega i ne želi dati ovaj novac.

"Nećemo mu dati novac. Riješit ćemo ga se, a za meč Fury - Joshua možemo organizovati u novembru ili decembru", rekao je Arum.

Ako Fury po treći put uđe u ring sa Wildrom, Joshua planira da odradi meč protiv nekadašnjeg kralja cruiser kategorije, opasnog Ukrajinca Oleksandera Usyka.

Podsjetimo, Fury je u februaru 2020. godine deklasirao Wildera i uzeo mu je WBC naslov, a godinu dana ranije je meč završen neriješeno.

Top Komentari

opasni_medo
Sklonit će se Wilder, samo pokušava izvući što više para. Meč protiv Fury-ja izvjesno bi završio porazom i značio bi kraj karijere. Lik ima 36 godina, još jedan poraz i vjerovatno više nikad ne bi boksao za titulu. Ovako uzme pare, malo odlaprda kako je ljut i povrijeđen, odradi borbu-dvije u međuvremenu, digne još love, a u roku od godinu-dvije može se nadati novoj prilici da napadne titulu. Alternativa je da ga Fury još jednom podere i obriše sa liste rerevantnih boksera.
6 1
user1619643359
Pa dobijo ga je zato sto je stela sve ovo kakav boks ovo su tetke a ne bokseri ne daju pravim da se bore hrgovic bi ovo pomeo a da ne spominjem ostale
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije