Foto - EPA

Sjajni golman Bayerna

Pokazao je da je veliki i u porazu: Neuer je nakon Engleske prema kolegi ispao pravi gospodin

Midhat Šljivak

Manuel Neuer neće sa selekcijom Njemačke podići trofej ovog ljeta.

Nijemci su u osmini finala Evropskog prvenstva poraženi od Engleske i završili su svoj put na Euru, ali Neuer je pokazao da itekako dobro zna podnijeti poraz.

Golman Bayerna je nakon utakmice odlučio da potpiše dres i da ga pokloni golmanu Engleske Jordanu Pickfordu, koji je silno želio da ga ima u svom vlasništvu.

Na kraju je pored dresa dobio i potpis što ga je još više usrećilo.

"Rekao sam da ću ga pitati za dres na kraju utakmice i uspio sam u tome. Dobio sam potpisan dres", rekao je Pickford i dodao je:

"Bilo je veliko zadovoljstvo igrati protiv njega. Dres ću uokviriti", rekao je engleski golman.

Pickford je otkrio i šta mu je Neuer rekao nakon utakmice.

"Čestitao mi je i poželio mi je sreću bez obzira što na to što je bio veoma razočaran nakon poraza", istakao je engleski čuvar mreže.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Manuel Neuer je odigrao 104 utakmice za reprezentaciju Njemačke, a očekuje se i da će i pod novim selektorom Hansijem Flickom ostati broj jedan, a i kapiten nacionalnog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.