Zvijezdi Manchester Uniteda stigla ponuda iz druge reprezentacije
Foto - EPA

Žele Masona Greenwooda

Zvijezdi Manchester Uniteda stigla ponuda iz druge reprezentacije

Midhat Šljivak

Mlada zvijezda Manchester Uniteda Mason Greenwood (19) dobio je ponudu Fudbalskog saveza Jamajke za nastup u ovoj reprezentaciji.

Sjajni 19-godišnji napadač ima upisan jedan nastup za Englesku, ali prema novim FIFA pravilima ima mogućnost da promijeni nacionalni tim i Fudbalski savez Jamajke je odlučio reagovati.

Ova karipska selekcija odlučila je kontaktirati mladu zvijezdu Manchester Uniteda i ponudili su mu da nastupa za zemlju iz koje vodi porijeklo.

Ipak, teško je očekivati da će se Greenwood odlučiti na promjenu nacionalnog tima jer je on u ozbiljnim planovima i selektora Engleske Garetha Southgatea.

Greenwood je bio i na spisku Engleske za Evropsko prvenstvo. Otpao je zbog povrede pred sam početak turnira, ali s obzirom na to da se radi o velikoj nadi engleskog fudbala, teško je očekivati da ga izgube.

Vrlo je vjerovatno da će pokušaj angažovanja Greenwooda biti neuspješan za Fudbalski savez Jamajke, ali barem će pokušati nešto da naprave.

Oni su ranije uspjeli da dobiju značajno pojačanje za svoj nacionalni tim. Napadač West Hama Michail Antonio odlučio je da nastupa za ovu selekciju i svakako da će on biti veliko pojačanje na putu prema Svjetskom prvenstvu 2022. godine, gdje Jamajka silno želi nastupiti.

Mason Greenwood je za Englesku debitovao u septembru prošle godine u utakmici Lige nacija protiv Islanda.

Tada je ovaj 19-godišnjak ušao u finišu utakmice i upisao je svoje prve minute, ali je zajedno sa Philom Fodenom izbačen dva dana kasnije zbog kršenja mjera karantina i provoda sa islandskim djevojkama.

Greenwood je već tri godine član prvog tima Manchester Uniteda za kojeg je zabio 29 golova u 105 nastupa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Vjerovatno da je pravoslavac i manjeg BH entiteta, da bi on prihvatio da igra i za Jamajku ali nemoj samo za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu ha ja! Ali.... nisu svi isti ima izuzetaka. Živjela JA MAJKA-;
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti