Podolski o njemačkim igračima: Da je požar izbio, vjerujem da bi svi ostali na stadionu

"Izgledali su tmurno"

Podolski o njemačkim igračima: Da je požar izbio, vjerujem da bi svi ostali na stadionu

E. Škorić

Njemačka nogometna reprezentacija je razočarala na Evropskom prvenstvu.

Nijemci su se provukli u grupnoj fazi nakon što su u 3. kolu grupe F jurišali zaostatak protiv Mađarske i tek su pet minuta prije kraja pogodili za 2:2 i plasman u osminu finala. Tamo ih je dočekala Engleska na kultnom Wembleyju i tu je Nijemcima bio kraj. Poraženi su s 2:0... Raheem Sterling i Harry Kane ispratili su Elf kući, a ovim porazom je ujedno označena petnaestogodišnja era Joachima Lowa na njemačkoj klupi.

On je s Njemačkom osvajao Svjetsko prvenstvo 2014. i bio je viceprvak Evrope 2008. godine. Njemačka je pod njegovim vodstvom tri puta igrala polufinale na velikim turnirima.

Nekadašnji reprezentativac te zemlje Lukas Podolski bio je razočaran zbog govora tijela igrača Njemačke i zbog njihove nedovoljne ambicije, volje i borbenosti.

"Igrači su djelovali tmurno. Kad vidite lica igrača, na njima se ništa ne mijenja. Na stadionu je mogao izbiti požar, a oni bi ostali na terenu. Nedostajalo nam je akcije na krilima i više igre iz prve", rekao je Podolski.

Zanimljivo je da Podolski nije kritikovao trenera Joachima Loewa, koji je posljednju utakmicu vodio kao njemački trener.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Ne možete suditi treneru nakon jedne utakmice. Ono što je postigao za njemački nogomet, neće se postići nakon njega. Gotovo na svakom turniru bio je među prva tri. Može se reći samo - HVALA", zaključio je Podolski.

Lukas Podolski bivši je igrač Kelna, Bayerna, Arsenala, Intera... Za Njemačku je odigrao 130 utakmica i postigao je 49 golova, a svjetski prvak bio je 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi