Banjalučani protiv Cluja u kvalifikacijama za LP

Marko Maksimović: Ovo su najveći mečevi u historiji Borca

Edmir Škorić

Novi prvak BiH, FK Borac, u utorak navečer igrat će meč prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Banjalučani će od 19 sati gostovati rumunskom Cluju, koji će biti apsolutni favorit protiv našeg predstavnika, no u Borcu se nadaju da mogu do prolaza u drugo kolo.

"Došao je na red dvomeč sa Clujom, možda i najveći u historiji našeg kluba. Prije 10 godina je bio Maccabi, a danas Cluj, ali to ne možemo porediti ni na koji način, ni igrački ni finansijski jer je rumunski klub pokazao da je u posljednju deceniju konstantno u evropskom fudbalu. I oni su u nekoj tranziciji, ali definitivno imaju ambicije ulaska u grupnu fazu Lige šampiona. Mi naravno takođe imamo svoje ciljeve, znamo svog rivala, spremali smo se, imamo određenih problema, ali u pozitivnoj atmosferi putujemo u Rumuniju da pokušamo doći do dobrog rezultata", rekao je trener Marko Maksimović.

Banjalučani imaju određenih problema u igračkom kadru, naročito u odbrani.

"(Dejan) Uzelac ima problema sa petom, Marko Jovanović se vratio, ali još nije definitivno spreman, pa na štoperskim pozicijama imamo skraćenu rotaciju jer smo ostali samo sa Đorđem Ćosićem i Đorđem Milojevićem. Jovanović će putovati, ali pitanje je da li će i koliku minutažu imati. Kapiten Vranješ takođe ima problem s koljenom, nadam se da će to medicinski tim da riješi, a problema ima i Moraitis sa stomačnim mišićima. Mislilo smo i da je puklo rebro, na sreću nije, pa se nadam da će biti spreman za utorak. Golman Bojan Pavlović sigurno neće igrati zbog povrede".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Maksimović je itekako upoznat sa Clujom.

"Oni igraju na dva različita načina pod novim trenerom, izmijenili su nekoliko igrača, a i te prve zvanične utakmice su uvijek nezgodne. Nama je bitno da odigramo kako treba, slično kao protiv Šahtjora, koji je dobar primjer. Igrali smo odlično, a primili dva gola iz bukvalno dvije greške. Jednom smo zakasnili, jednom dali pogrešan pas i bili kažnjeni. Ovo sad je slično".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.