Incident na treningu Cluja kao nada Borcu!

Tenzije kod Rumuna

Incident na treningu Cluja kao nada Borcu!

A. Čaušević

Borac će u dvomeču prvog pretkola Lige prvaka igrati protiv Cluja. 

U petak je na treningu rumusnkog kluba došlo do incidenta kojeg je izazvao 35-godišnji napadač Mario Rondon.

Rondon je u nekoliko navrata iskazao nezadovljstvo i to pred trenerom Marius Sumudicom što mu iskusni sručnjak nije oprostio.

Sumudica je odmah uklonio Rondona iz ekipe, a posljedice za iskusnog napadača bi zaista mogle biti opasne jer se spominje odlazak iz ekipe.

Navodno će se rukovodstvo Cluja danas sastati sa napadačem Venecuele kako bi se raskinuo ugovor što znači da su mu dani u prvaku Rumunije odbrojani.

Trener Sumudica je poznat po vojničkoj disciplini u ekipi te se svako kršenje reda strogo kažnjava, pa Rondonov odlazak iz ekipe neće biti iznenađenje.

I tokom prošle godine Rondon je znao napraviti incidente pa je tako u utakmici protiv FCSB odbio da uđe u igru nakon što se ranije nije našao u startnoj postavi.

Na kraju je njegov ugovor produžen do 2022. godine, međutim čini se da 35-godišnjak nije promijenio svoj stav pa su u Cluju izgubili strpljenje.

Rondon je prošle sezone odigrao 41 meč te je zabio devet golova. Imao je vrlo značajnu ulogu u šampionskoj sezoni, ali sada neće igrati protiv Borca.

Prva utakmica dvomeča igra se u utorak 6. jula i to u Rumuniji. Revanš je na programu sedam dana kasnije u Banjoj Luci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Je bem borac i banju luku izgubili 14-0 u obe tekme
7 3
magistar
Ako Borac održi aktivan rezultat za revanš, biće svašta u Banjaluci. U drugom pretkolu mnogo lakši rival za ovaj par i ko prođe sigurno je barem u grupi Lige konferencije
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi