Oglasio se predsjednik Rakutena

Hoće li Barcelona zbog glupih komentara Griezmanna i Dembela ostati bez ključnog sponzora?

Edmir Škorić

U francuskoj javnosti je izbila velika afera oko rasističkog incidenta u koji su uključeni Barcini napadači Antoine Griezmann i Ousmane Dembele.

Iako se radi o događaju iz 2019. godine, tek sada je ugledao svjetlo dana. Na snimku su Dembele i Griezmann ismijavali radnike hotela u kojem su odsjeli, a sve se pretvorio u rasističko vrijeđanje osoba iz Japana.

Hiroshi Mikitani, predsjednik Rakutena, jednog od glavnih sponzora Barcelone, smatra izjave dvojie Francuza "neprihvatljivim pod bilo kojim okolnostima".

"Kao sponzor kluba i organizator turneje, jako mi je žao što su igrači Barcelone dali diskriminatorne komentare. Budući da je Rakuten podržao filozofiju Barce i sponzorirao klub, takve izjave su neprihvatljive pod bilo kojim okolnostima i bit će formalno prosvjedovane protiv kluba iznošenjem obje tačke gledišta", kazao je Mikitani.

Nakon objave videa, dvojica nogometaša su se jučer ispričavala na društvenim mrežama i tvrdila da ni pod kojim uslovima nisu htjeli uvrijediti japansku kulturu.

Rakuten je posljednjih godina jedan od ključnih sponzora Barcelone i u Kataloniji su zabrinuti da bi gluposti Griezmanna i Dembelea na kraju mogle da naštete klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakuten je u ljeto 2016. godine za 220 miliona eura postao glavni sponzor Barcelone. Rakuten je japanski lider u online uslugama, a sada je njihovo poslovanje usmjereno globalno. Barceloni su ih preporučili Shakira i Pique

"Barcelona je najpopularniji klub u Japanu, ali naša je ambicija pretvoriti japanski brand u evropsk", naglasio je tada predsjednik i izvršni direktor Rakutena, Hiroshi Mikitani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.