Konačno dobre vijesti za Barcelonu: Katalonci uspjeli prodati igrača

Firpo potpisao za Leeds

Konačno dobre vijesti za Barcelonu: Katalonci uspjeli prodati igrača

E. Čaušević

Barcelona se u narednim sedmicama mora riješiti nekoliko igrača kako bi mogli prevazići finansijske probleme.

Katalonski klub mora hitno da proda ili raskine ugovore s nekoliko igrača kako bi mogli da olakšaju budžet za plate jer nisu u mogućnosti trenutno na produže ugovor s Lionelom Messijem, ali ni da registruju nove igrače.

Barcelona želi i ostalim fudbalerima da smanji plate kako bi mogli normalno da funkcionišu u narednoj sezoni.

Zbog toga klub većini otpisanih igrača želi dati sporazumni raskid saradnje jer nemaju baš mnogo vremena da pregovaraju s klubovima oko njihove prodaje.

Međutim, iz Barcelone konačno stižu dobre vijesti, a to je da su uspjeli prodati Juniora Firpa koji će svoju karijeru nastaviti u dresu Leeds Uniteda.

Barcelona je na svojoj stranici zvanično potvrdila transfer Firpa koji je za 15 miliona eura prešao u Leeds. Također, Barcelona će od naredne njegove prodaje dobiti 20%.

Ovaj 24-godišnji lijevi bek uspješno je prošao ljekarske preglede, a zatim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Firpo je ponukao u Betisu iz kojeg je na ljeto 2019. godine prešao u Barcelonu za 18 miliona eura. U protekloj sezoni odigrao je svega 18 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići jedan gol i upisati jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Ovi rasprodase cijeli tim samo da potpisu mesija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi