Očajnički traže rješenje: Barcelona ne može da prijavi igrače koji su tek stigli u klub

Zbog finansijskih problema

Očajnički traže rješenje: Barcelona ne može da prijavi igrače koji su tek stigli u klub

E. Čaušević

Barcelona se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima zbog čega je klub spreman neke igrače pustiti da odu besplatno.

Pandemija koronavirusa itekako je pogodila katalonski klub koji se našao u velikim finansijskim problemima. Joan Laporta nedavno je izabran za novog predsjednika, a pred njim su zaista veliki izazovi.

Navijači očekuju od Laporte da napravi ekipu koja će se naredne sezone boriti za trofeje u svim takmičenjima, a pored toga finansijski problemi u klubu su iz dana u dan sve veći.

Trenutno Barcelona ima problem sa visokim platama svojih igrača i žele olakšati budžet kako bi prvenstveno Lionel Messi mogao da produži svoj ugovor.

Prije nekoliko dana Barcelona je ponudila Samuelu Umtitiju i Miralemu Pjaniću sporazumni raskid saradnje, ali oni su to odbili. Barca pokušava na sve načine da se riješi nekih igrača koje bi bez problema mogli prodati, ali očito je da nemaju vremena za to.

Pjanić i Umtiti sigurno neće biti jedini igrači kojima će biti ponuđen raskid saradnje jer je Barcelona u trci s vremenom da što prije olakša budžet namijenjen za plate.

Oglasi

Pored Messijevog novog ugovora problem su i nova pojačanja. Naime, u klub su ovog ljeta stigli Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia i Emerson, ali ih Barcelona još uvijek ne može prijaviti.

La Liga ne dozvoljava Barceloni da prijavi nove igrače dok ne riješe problem oko plata, te u klubu su sada maksimalno fokusirani sam da to riješe što prije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messijev ugovor je istekao prošle sedmice i on može bez problema potpisati za neki drugi klub, ali očito je da je postigao dogovor s Barcelonom oko ostanka u katalonskom klubu.

No, pitanje je koliko će Messi imati strpljenja da čeka da se ozvaniči njegov ostanak, a Laporta izgleda ima sve manje vremena i načina da barem riješi problem oko budžeta za plate.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Da Bog da završili ko Palermo koji je bio veći klub od vas plasticara
6 3
_medinic_
Neka neka kradu depayija juventusu da ih hoce bacit u zadnju ligu volio bi vise neg ista
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi