Foto - Screenshot

Čuveni stručnjak se oglasio

Wenger komentarisao penal: Ne razumijem zašto nije pogledao snimak, VAR je iznevjerio sudiju

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon što je na Wembleyju savladala Dansku nakon produžetka sa 2:1.

Do trijumfa je Gordi Albion došao nakon kontroverznog penala koji je dosuđen u produžetku kada je Harry Kane pokupio promašaj i zabio je za trijumf.

Dosuđeni penal je izazvao brojne komentare, a nekadašnji menadžer Arsenala Arsene Wenger je u razgovoru za BeIn Sports istakao da penal nije postojao.

"Nema penala. Ne razumijem zašto u ovoj situaciji sudija nije otišao i pogledao snimak. U ovakvom trenutku mora biti apsolutno siguran u svoju odluku", rekao je legendarni francuski stručnjak. VAR je iznevjerio sudiju", poručio je Wenger.

Čovjek koji je iznudio penal Raheem Sterling tvrdi da je sudija opravdano pokazao na bijelu tačku.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/106[/poll]

"Ušao sam u kazneni prostor, izbacio je desnu nogu vani i dotakao je moju nogu. Čist penal", rekao je Sterling.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Engleska će se za prvi trofej najbolje evropske selekcije u svojoj historiji boriti protiv selekcije Italije, koja je u polufinalu nakon penala bila bolja od Španije sa 4:2 (1:1).

Finale Evropskog prvenstva igra se u subotu 11. jula na Wembleyju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.