Čak osmorica sudija zaboravili na pravila: Penalu za Englesku je prethodio još jedan skandal

Nevjerovatan propust

Čak osmorica sudija zaboravili na pravila: Penalu za Englesku je prethodio još jedan skandal

Admin Čaušević

Po prvi put u historiji Engleska će igrati u finalu Eura nakon što je poslije produžetaka pobijedila Dansku.

Englezi su na Wembleyu bili bolji rival i na kraju su zasluženo prošli, ali način na koji su to uradili zaista ostavlja veliku mrlju.

U 103. minuti dosuđen je sramotan penal za Englesku nakon pada Sterlinga u kaznenom prostoru. Dojam je da je napadač Manchester Cityja prelagano pao, a glavni sudija Makkelie nije previše razmišljao i pokazao je na bijelu tačku.

Inače, samom penalu je prethodio novi skandal pošto su u toku akcije bile dvije lopte na terenu, pa je prema pravilima fudbalske igre utakmica trebala biti zaustavljena.

Međutim, čak osmorica sudija koji su bili registrovani i na utakmici nisu tu uspjeli primjetit ili nisu htjeli da primjete. Situaciju pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Glavnom arbitru Makkelijju su asistirali sunarodnjaci Steegstra i de Vries, u VAR sobi su se nalazili van Boekle, Blom, Gittelmann i Gil, dok je četvrti sudija pored aut-linije bio Hategan.

Engleska će u finalu na Wembleyu 11. jula od 21 sat po centralnoevropskom vremenu igrati protiv Italije. 

Top Komentari

jomujo
penal ko suza
2 34
user1585252255
Ni po jednom aspektu Englezi nisu zasluzili osvajanje eura... apsolutno nista nisu pokazali, a pored laksih protivnika, do finala su uz sebe imali domaci teren, sudije i sve ostalo.... na bitno ko vam je drazi, Italija treba da osvoji!!!! Siguran sam da ce svi neutralni navijaci biti uz Italiju.!!
24 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi