Foto - EPA

James Maddison na Emiratesu

Arsenal sprema veliko pojačanje: Spremni su desetka i duplo veća plata

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal navodno priprema veliki transfer.

Engleski mediji javljaju da bi Topnici u narednim danima mogli poslati ponudu za zvijezdu Leicestera Jamesa Maddisona koji je želja menadžera Mikela Arteta.

Navodno, Arsenal je spreman 24-godišnjem veznjaku ponuditi zaista odlične uslove koji bi ga sigurno privukli Emiratesu.

Tim iz Londona spreman mu je ponuditi petogodišnji ugovor (4+1) i duplo veću platu u odnosu na onu koju ima u Leicesteru i koja iznosi 5.7 miliona funti godišnje.

Također, na stolu je i dres sa brojem 10, pa je ovo svakako veoma interesanta ponuda za sjajnog fudbalera o kojoj će sasvim sigurno razmisliti.

Maddison je ugovorom za Leicester vezan do 2024. godine. Ako ga Arsenal bude želio morat će platiti i odštetu koja bi mogla biti veća od 50 miliona funti.

Međutim, novac nije problem za Arsenal. Spremni su trošiti na pojačanja i neće biti iznenađenje ako Maddison stigne na Emirates.

James Maddison je član Leicestera od 2018. godine. Došao je iz Norwicha, a ranije je nastupao i za Coventry te Aberdeen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Leicester je 24-godišnjak odigrao ukupno 118 utakmica i postigao je 27 pogodaka.

Treba istaći svakako da je Arsenal pokušao angažovati i Sergija Ramosa, ali je španski defanzivac odbio platu od 17 miliona eura i prihvatio je ponudu PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.