Ahmedhodžić na meti još jednog tima

Gazzetta dello Sport: Inter odavno prati bh. reprezentativca i krenut će po njega

Edmir Škorić

Za bosanskohercegovačkog reprezentativca Anela Ahmedhodžića zanima se veliki broj timova, a najnoviji na toj listi je Inter.

Od prošlog ljeta je stoper Malmea i reprezentacije BiH na meti velikih timova širom Starog kontinenta, ali najviše se povezivao s Atalantom i Napolijem.

U posljednje vrijeme se pojavila mogućnost da ode u Ajax koji je uspostavio pregovore sa švedskim klubom, a sada Gazzetta dello Sport donosi informaciju da bi Anel mogao zaigrati na Giuseppe Meazzi.

Naime, Inter je klub koji već neko vrijeme prati Ahmedhodžićev razvoj i spreman ga je ovog ljeta kupiti.

Navodno je Atalanta već ponudila devet miliona eura, pa će i Inter morati da požuri ako ne želi da izgubi šansu da za jedan manji iznos dovede kvalitetnog i mladog defanzivca.

Ranije je Anel i sam priznao da ga želi veliki broj timova i da je blizu odlaska iz Malmea s kojim je bio prvak Švedske prošle sezone.

"Čekaj, da prebrojim... Sedam klubova me želi i to dobrih klubova", rekao je Anel u intervjuu za švedski Sydsvenskan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na pitanje novinara o mogućem transferu u Atalantu sa kojom se uveliko i odavno povezuje, Ahmedhodžić odgovara:

"Nije još ništa dogovoreno, ali jako je blizu. Još nije ništa odlučeno."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.