Plemići slavili

Zrinjski postigao tri gola na Poljudu i pokazao da je potpuno spreman za Premijer ligu

Edmir Škorić

U generalci pred novu sezonu za oba tima, Hajduk je na Poljudu pred 3.000 gledatelja ugostio Zrinjski, koji je na kraju slavio s 2:1.

Na samom početku susreta Hajduk je imao sjajnu šansu. Ćubelić je ukrao loptu i proigrao Ljubičića, ali ovaj pogađa stativu. Potom u 11. minuti Jakovljević puca glavom na ubačaj iz kornera, te pogađa stativu.

U 18. minuti Mostarci dolaze do prednosti. Gosti koriste grešku domaćih, a Bilbija pogađa nakon ubačaja Ćorluke s desnse strane.

U 20. minuti sjajna šansa za Hajduk, no Kukić sjajno brani udarac Simića glavom nakon ubačaja iz kornera. Tri minute poslije, 2:0 za Zrinjski. Nova greška Hajdukovih igrača, a ponovo je Bilbija strijelac.

U 29. minuti nova šansa za Zrinjski, Kamenar je pogodio stativu. Do kraja prvog dijela Juranović sjajno sve pravi, centrira, ali Bašić puca ravno u golmana Kalinića koji je bio na sredini gola.

Samuel Edouk je u 39. minuti smanjio na 2:1, što je bio ujedno i konačan rezultat prvog dijela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šansi na obje strane nije nedostajalo ni u drugih 45 minuta, da bi u samoj završnici utakmice gosti iz Mostara zabili i treći gol. Mašić je zapečatio sudbinu Splićana.

Zrinjski se sada okreće prvenstvu i već na startu ima težak meč pošto će u 1. kolu, narednog vikenda, odmjeriti snage sa Širokim Brijegom, kojeg prije toga u četvrtak očekuje revanš s Vllaznijom u UEFA Konferencijskoj ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.