Mladi Prskalo zabio za pobjedu Zrinjskog protiv GOŠK-a

Trijumf Plemića

Mladi Prskalo zabio za pobjedu Zrinjskog protiv GOŠK-a

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Zrinjski je u prijateljskom susretu odigranom u Mostaru savladao GOŠK sa minimalnih 1:0.

Trener domaćeg tima Sergej Jakirović pružio je od početka šansu mlađim igračima i onima koji su tek došli u klub, a na kraju je domaći tim slavio rezultatom 1:0.

GOŠK je imao dobro otvaranje utakmice. Gabeljani su bili veoma opasni u uvodnim minutama, a Nižić u 13. minuti stvara sjajnu šansu, Soldo to skida.

Jusufbašić je potom u 32. minuti iskušao golmana domaćeg tima koji to sigurno brani, a zatim su se probudili Plemići koji u finišu prvog dijela stvaraju nekoliko dobrih šansi.

Veliku šansu domaći propuštaju u 37. minuti. Jajalo dobro ubacuje, a Bošković ne pogađa glavom sa samo nekoliko metara.

Potom su pokušavali Malekinušić dva puta, Gažde i Krstovski, ali preciznosti nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Oglasi

I u nastavku GOŠK prvi stvara šansu. Hasanović izlazi sam pred golmana Stankovića koji je dobio šansu u drugom poluvremenu i odmah je imao sjajnu odbranu.

Potom je Sergej Jakirović ubacio i nekoliko prvotimaca u igru. Plemići su mnogo ofanzivnije igrali do kraja, a u 87. minuti dolaze do pobjede.

Josip Ćorluka je dobro ubacio sa desne strane, a mladi Antonio Prskalo je sjajno pogodio za 1:0 i pobjedu Plemića.

Zrinjski će u ponedjeljak u Splitu odigrati generalku pred novu sezon protiv Hajduka, a u prvom kolu Premijer lige gostuju na Pecari kod Širokog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pripremni meč:

Zrinjski - GOŠK 1:0

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Poprsko ih prskalo
3 1
Realist
Idemo napunit pecaru
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi