Jakirović: Igrači su pokazali na koga se može računati ozbiljno, a na koga ne

Trener Zrinjskog nakon meča protiv GOŠK-a

Jakirović: Igrači su pokazali na koga se može računati ozbiljno, a na koga ne

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog večeras su u prijateljskoj utakmici pobijedili GOŠK s minimalnih 1:0.

Plemići su uspjeli da dođu do pobjede protiv ekipe iz Gabele i to u samom finišu ove utakmice.

Odlučujući trenutak meča desio se u 87. minuti kada je Ćorluka dobro ubacio s desne strane, mladi Antonio Prskalo je sjajno pogodio za 1:0 i pobjedu Plemića.

Nakon utakmice izjavu za SportSport.ba dao je i Sergej Jakirović koji je otkrio svoje utiske.

"Planski smo podijelili minutažu protiv Leotara i GOŠK-a. Igrali su igrači koji su manje igrali protiv Leotara. Stvorili su nekoliko lijepih prilika, nismo bili mirni u završnici, ali su neki pokazali na koga se može računati ozbiljno, a na koga ne. . Trebamo odlučiti ko će ići na posudbu jer neće biti toliko minutaže kao u pripremnim utakmicama. Bio mi je cilj da ovi koji se vraćaju nakon sitnih povreda odigraju 20-tak minuta tako da je plan ispunjen", rekao je Jakirović.

Osvrnuo se i na Prskala koji je postigao jedini gol na ovoj utakmici.

Oglasi

"On ima dobru završnicu. U fazi napada općenito dobru igru s loptom, ali moramo još poraditi na svim ostalim segmentima nogometne igre, ali kao što rekli 2004. godište, raduje i lijepo je završio jednu lijepu akciju i svakako da je budućnost ispred njega".

Zrinjski već u ponedjeljak igra generalku protiv Hajduka na Poljudu, a Jakirović je govorio i o toj utakmici.

"Već to traje više od mjesec dana. Hajduk je tražio možda jačeg protivnika, možda atraktivnijeg, ali ja sam rekao da zabilježe datum, pa kako se izjalovi sve mi smo spremni. Smatram da sa takvim jakim provjerama možemo napredovati i uostalim da vidimo gdje smo i da vidimo gdje smo u odnosu na HNL. Veseli me ta utakmica i bez obzira kako završi znamo da za nas počinje 18. jula ono pravo, a to je prvenstvo".

"Dileme i nedoumice pred početak PL? Ma nema toga. Manje više sve je poznato. Jedino što ćemo morati staviti ispod 21 godine dva mlađa igrača jer je to novo pravilo, ali ima ih dovoljno i izabrat ćemo one koji mogu da prate sve zahtjeve".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jakirović se osvrnuo i na moguća pojačanja.

"Uvijek je moguće da vam nešto uleti, jedino ako je ekstra i ako podiže kvalitetu igre ekipe, jako je bitno u kakvom stanju ti igrači dolaze. Puno njih i ne želi odmah reagovati na naše ponude jer čekaju nešto bolje i unosnije i ako se to izjalove onda se pojavljuju. Ali kažem, nisi prošao pripreme i onda je to sasvim nešto drugo", zaključio je trener Plemića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Grohot
Jel domar Salko zadovoljio?
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi