Sarajevo domaćin Milsamiju

Kasum: Prema posljednjim informacijama bit će obezbijeđni testovi za navijače

Admin Čaušević

U prodaji za revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Milsamija je 9.600 ulaznica. 

Ranije je najavljeno da svi koji žele ući na stadion moraju ispuniti oređene uslove zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Jedan od uslova je i posjedovanje antigenstkog testa koji ne smije biti stariji od 24 sata. O tom je na pressici govorio predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Damir Kasum,

"Što se tiča testiranja, vodili smo razgovore oko testiranja, dosta je bilo konfuzno. Dobijam još poruka, a prema posljednjim informacijama, bit će obezbijeđeni testovi, a djeca do 18 godina neće se morati testirati. Može se ući i sa potvrdom o vakcini. Klub će se kasnije zvanično oglasiti o svemu", rekao je Kasum.

Za utakmicu s moldavskim predstavnikom u prodaji je pušteno 9.600 ulaznica, a karte se mogu kupiti i na prodajnom mejstu u Ferhadiju.

"Na dan utakmice svi navijači karte će moći kupiti na prodajnim mjestima na Stadionu Asim Ferhatović Hase, na prodajnom mjestu u Ferhadija ulici, te u Fan Shopu Fudbalskog kluba Sarajevo koji se nalazi u ulici Titova 38b.

Prodajno mjesto ispred stadiona, kod tribine Istok, će biti otvoreno od 12 sati do početka utakmice, dok će prodajno mjesto između tribina Zapad i Jug će biti otvoreno od 12 do 16 sati. Prodajno mjesto u ulici Ferhadija će vršiti prodaju od 9 do 18 sati, a Fan Shop, koji će na dan utakmice raditi do 18 sati, vršit će prodaju karata isključivo za članove.

Ulaznice za tribinu "Sjever - Vedran Puljić" možete kupiti u prostorijama Udruženja navijača FK Sarajevo na Skenderiji, od 11 do 19 sati, te na dan utakmice od 11 do 17 sati. Na dan utakmice ulaznice za sjevernu tribinu će biti u prodaji i na prodajnim mjestima ispred stadiona.

Sve dodatne informacije vezane za ulazak na stadion, kao i mjesto i vrijeme testiranja će biti objavljene tokom sutrašnjeg dana", u srijedu su saopštili iz FK Sarajevo.

Navijači će morati ući na tačno naznačeni ulaz koji piše na karti, a na utakmicu će moći ući navijači koji su:

Prebolovali virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci uz predočenu potvrdu o prebolovanom COVID-19

- Vakcinisani i revakcinisani

- Vakcinisani u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine

- Ukoliko nisu vakcinisani posjeduju negativan PCR test ne stariji od 72h

- Posjeduju negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Vlada Kantona Sarajevo, u saradnji sa Općinom Centar i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, svim navijačima je obezbijedila besplatno testiranje uz pokaz karte za utakmicu protiv Milsamija, a tačno vrijeme i lokacija ovog testiranja će biti naknadno određeni", ranije su napomenuli iz FK Sarajevo.

Podsjećanja radi, početak utakmice je zakazan za 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.