Sablić: Uz pomoć navijača idemo do cilja; Đokanović: Pokazali smo kvalitet u prvoj utakmici

Press pred duel sa Milsamijem

Sablić: Uz pomoć navijača idemo do cilja; Đokanović: Pokazali smo kvalitet u prvoj utakmici

Haris Zilić

U četvrtak sa početkom u 21 sat igra se revanš utakmica prvog pretkola UEFA Conference league između Sarajeva i Milsamija.

U prvom duelu rezultat je bio 0:0 tako da Bordo tim u sutrašnjem duelu bilo kakav trijumf vodi u drugo pretkolo i na megdan švedskom Elfsborgu.

Povodom pomenute utakmice danas je održana press konferencija FK Sarajevo na kojoj su se medijima obratili trener Goran Sablić i prvotimac Andrej Đokanović.

"Čeka nas uzvratna utakmica. U prvoj utakmici smo odigrali bez golova, ostavili smo dobar dojam. Da smo zabili koji gol ne bi bilo nezasluženo. Ta utakmica nam daje nadu da sutra možemo završiti posao zajedno sa navijačima. Uz pomoć navijača idemo do cilja", rekao je Sablić, zatim dodao:

"Naša zamisao je da se postavimo kao i u prvoj utakmici, da uzmemo kontrolu lopte i dobrim posjedom pritisnemo protivnika i postignemo pogodak. Htio bih naglasiti da smo u prvoj utakmici imali dobar periode igre i to želimo i sutra ponoviti."

O Milsamiju?

Oglasi

"Milsami je iskusna ekipa, znaju igrati na rezultat. Nisu nas pretjerano iznenadili u prvoj utakmici. Nisu navina ekipa, imaju svoj neki level i znaju biti neugodni."

O igračima?

"Otišlo je dosta igrača, neke smo priključili iz omladinskog tima. Najbitnije da nas zaobiđu povrede. Tako je, kako je, sada je bitna utakmica sa Milsamijem, pa ćemo vidjeti dalje. Neke igrače ćemo rotirati, ovo će biti šansa za mlađe igrače."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon toga obratio se i Andrej Đokanović

"U prošloj utakmici smo pokazali kvalitet. Sutra ako popravimo završncu neće biti problema da dođemo do pozitivnog rezultata."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FullNogo
Sretno svim klubovima. Što dalje budu išli to je veći koeficijent lige, što znači da bi vise ekipa išlo u Europu. Sretnoo!
6 0
nedim1996
Ma bježi ako ispadnemo od ovih gasi sve...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi